Μπρνάμπιτς: Η πίεση στη Σερβία για τις κυρώσεις στη Ρωσία θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή

Freepen.gr - Η πίεση στη Σερβία να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή, δήλωσε αργά την Κυριακή η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς.

Στην τηλεοπτική εκπομπή Pink, η Μπρνάμπιτς είπε πως το γεγονός ότι η Σερβία δεν είχε επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία ήταν θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος για τη Δύση.

"Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και επιβάλλονται πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του θέματος γιατί η Σερβία είναι η μόνη χώρα (στην Ευρώπη) που δεν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία", είπε η Μπρνάμπιτς.

Η κατάσταση θα είναι ολοένα και πιο δύσκολη για τη Σερβία την επόμενη περίοδο, αλλά ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς παίζει το διπλωματικό παιχνίδι με απίστευτο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του για την ιστορία και το δίκαιο, επομένως είναι δύσκολο να προκύψει αντεπιχείρημα σε συναντήσεις με αυτόν, είπε η Μπρνάμπιτς.

Είπε πως η πρόσφατη δήλωση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη για τη Σερβία και σημείωσε ότι είναι απίστευτο πόσο πολύ ο Πούτιν «μιμείται» όλα όσα έκανε η Δύση τη δεκαετία του 1990 όσον αφορά τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.

Η Μπρνάμπιτς ανέφερε επίσης ότι η Σερβία πρέπει να αγωνιστεί για το διεθνές δίκαιο γιατί προστάτευε τα συμφέροντα της χώρας.

* πληροφορίες Tanjug

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail