Η Ζαχάροβα μίλησε για τους λόγους που η Δύση προμηθεύει όπλα στο Κίεβο

Freepen.gr - Η Δύση, προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα που χρησιμοποιούνται επίσης για να βομβαρδίσουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επιδιώκει να παρατείνει τη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Δύση συνεχίζει τις μαζικές παραδόσεις όπλων στο καθεστώς του Κιέβου και το βλέπουμε ως άμεση υποστήριξη στους νεοναζί σε μια προσπάθεια να παρατεθούν οι εχθροπραξίες όσο το δυνατόν περισσότερο», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Η Ζαχάροβα τόνισε πως τα δυτικά όπλα χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν τον ρωσικό στρατό και να βομβαρδίσουν το έδαφος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με αυτήν, η κλίμακα των παραδόσεων είναι συγκρίσιμη με τους στρατιωτικούς προϋπολογισμούς μεγάλων κρατών. Η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, καθώς και η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής είναι οι πιο ενεργές στον εξοπλισμό του Κιέβου.

Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι τα χρήματα που στέλνουν οι ΗΠΑ δε δαπανώνται για ανθρωπιστικούς σκοπούς, αλλά για «δολοφονίες».

"Αυτά είναι χρήματα για φόνο, εκδίδονται στο καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να συνεχιστεί αυτή η φάση της κρίσης", είπε ο διπλωμάτης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail