«Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», λέει το ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η Ουκρανία μπορεί να σημειώσει μια νίκη στον αγώνα της εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, καθώς η κατάσταση στο πεδίο της μάχης δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τα σχέδια της Μόσχας, υποστήριξε την Κυριακή ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τις άτυπες συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών του στρατιωτικού μπλοκ, ο Στόλτενμπεργκ αποκάλυψε πως τα κύρια θέματα των συζητήσεων ήταν «η ισχυρή υποστήριξη στην Ουκρανία, η περαιτέρω ενίσχυση της αποτροπής και άμυνας του ΝΑΤΟ και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πολέμου συμπεριλαμβανομένης της μελλοντικής στάσης της συμμαχίας έναντι της Ρωσίας.

«Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν πηγαίνει όπως είχε σχεδιάσει η Μόσχα. Δεν κατάφεραν να πάρουν το Κίεβο. Αποσύρονται από γύρω από το Χάρκοβο, η μεγάλη τους επίθεση στο Donbass έχει σταματήσει. Η Ρωσία δεν επιτυγχάνει τους στρατηγικούς της στόχους», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Πρόσθεσε πως, σε αντίθεση με τις υποτιθέμενες επιθυμίες του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, η Ουκρανία συνεχίζει τον αγώνα της, «το ΝΑΤΟ είναι πιο δυνατό από ποτέ» και οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είναι «στερεά ενωμένες».

 
«Η Ουκρανία μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται γενναία την πατρίδα τους», είπε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας, προσθέτοντας ότι οι προμήθειες όπλων και άλλη υποστήριξη από τους συμμάχους της «κάνουν πραγματική διαφορά στο πεδίο της μάχης».

Ως εκ τούτου, υποστήριξε ο Στόλτενμπεργκ, το μπλοκ θα πρέπει να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.

Ο Γενικός Γραμματέας αποκάλυψε ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο στη Μαδρίτη θα δει τους συμμάχους να λαμβάνουν «σημαντικές αποφάσεις», συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν στόχο να ενισχύσουν την αποτροπή και την άμυνα της συμμαχίας.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία επιμένει ότι εκπληρώνει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία και δε θα σταματήσει την προβλεπόμενη πορεία της. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το Σάββατο, ο Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ είπε ότι δεν θα υπάρξει «συνθηκολόγηση».

«Δε θα τα παρατήσουμε ποτέ, δε θα κάνουμε πίσω», υποστήριξε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική «στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία εξελίσσεται «σύμφωνα με το σχέδιο».

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα τη Δύση να μην «εξοπλίζει» την Ουκρανία με όπλα, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει μόνο σε παράταση της σύγκρουσης και στη δημιουργία μακροπρόθεσμων προβλημάτων. Τόνισε επίσης πως οποιαδήποτε ξένα όπλα σε ουκρανικό έδαφος θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail