Το σχέδιο της Ουάσιγκτον για την «καταστροφή του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα»

Καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, Ουκρανός αξιωματούχος αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επεξεργάζονται ένα σχέδιο να στοχοποιήσουν τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να «απελευθερώσουν τα λιμάνια που πολιόρκησαν» στη νότια Ουκρανία.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με το περιοδικό «Newsweek», υπάρχουν μεγάλοι φόβοι για σοβαρή παγκόσμια έλλειψη τροφίμων λόγω των επιπτώσεων των εισαγωγών της Ουκρανίας, οι οποίες δεν μπορούν πλέον να εξάγουν μέσω των λιμανιών της, λόγω του αποκλεισμού που της έχει επιβληθεί.

Η Ουκρανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, ενώ οι τιμές παρουσιάζουν μια άνευ προηγουμένου αύξηση από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στις 24 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Ο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Άντον Γκερασένκο ανέφερε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα», μέσω των ουκρανικών δυνάμεων.


Οι πύραυλοι Javelin... ο ρόλος τους στην κρίση της Ουκρανίας

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε, «Η επιτυχία των ουκρανικών επιχειρήσεων εναντίον των ρωσικών πολεμικών πλοίων έπεισε τις Ηνωμένες Πολιτείες να οργανώσουν ένα σχέδιο για την άρση του αποκλεισμού στα λιμάνια».

Ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις προκειμένου οι Ηνωμένες Πολιτείες να παραδώσουν αντιπλοϊκά όπλα στην Ουκρανία, όπως τους πυραύλους «Harpoon» και «Naval Strike», με βεληνεκές 250-300 km.

Το tweet του Ουκρανού αξιωματούχου έρχεται, ενώ το Reuters αποκάλυψε νωρίτερα, ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους Ουκρανούς να χρησιμοποιήσουν αντιπλοϊκούς πυραύλους για να μπορέσουν να σπάσουν τον ρωσικό αποκλεισμό.


«Θα μεταφερθούν μέσω ενός συμμάχου των ΗΠΑ»

Αυτοί οι πύραυλοι κατά πλοίων «μπορεί να αποσταλούν απευθείας στην Ουκρανία και θα μπορούσαν επίσης να μεταφερθούν μέσω ενός συμμάχου της Ουάσιγκτον στην Ευρώπη».

Η Ουκρανία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να την προμηθεύσουν με περισσότερα όπλα, ώστε να στοχεύσει περίπου 20 πλοία και υποβρύχια του ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται ανοιχτά των ακτών της.

Η αισιοδοξία της Ουκρανίας αναφέρεται στη βύθιση του ρωσικού καταδρομικού «Moskva», που χαρακτηρίστηκε επώδυνο για τη Μόσχα. 

newsweek.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail