Το Κρεμλίνο μιλά για πολωνική θέση στα όρια της παραφροσύνης!

Tomasz_Mikolajczyk / pixabay
Freepen.gr - Η Πολωνία λαμβάνει μια «έξαλλη θέση στα όρια της παραφροσύνης» απέναντι στη Ρωσία, επομένως είναι άσκοπο να κάνουμε προβλέψεις για την κατάσταση με τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

"Βλέπουμε τώρα μια ξέφρενη, στα όρια της παραφροσύνης θέση που παίρνουν οι πολωνικές αρχές. Επομένως, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα εδώ και είναι δυνατόν να προβλέψουμε", είπε.

Ο Πεσκόφ σημείωσε πως είναι δύσκολο να μιλήσουμε για συμβατικές σχέσεις, καθώς η Βαρσοβία "αρνείται από καιρό να πληρώσει για το φυσικό αέριο", αλλά εξακολουθεί να το λαμβάνει, "αγοράζοντας ακριβότερα από την άλλη πλευρά σύμφωνα με το γνωστό σχέδιο παράκαμψης".

Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν ακόμη εναλλακτικοί δρόμοι για την προμήθεια φυσικού αερίου, οι οποίοι παρεμπιπτόντως λειτουργούν πολύ μα πάρα πολύ τεταμένα τώρα».

Η Πολωνία αποφάσισε πριν από το χρονοδιάγραμμα να τερματίσει τη διακυβερνητική συμφωνία «Yamal» για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, που υπογράφηκε το 1993 κι ισχύει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail