Ζαχάροβα: Έλλειψη ανεξαρτησίας της θέσης των χωρών της ΕΕ για την Ουκρανία

Freepen.gr - Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των χωρών της ΕΕ για την Ουκρανία δεν μπορούν να θεωρηθούν ως επίσημη θέση, όλα διορθώνονται στη συνέχεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Είναι αδύνατο τώρα να θεωρηθούν οι δηλώσεις ηγετών, εκπροσώπων ακόμη και των ανώτατων κρατικών θεσμών των δυτικών χωρών ως η απόλυτη αλήθεια. Και ακόμη και ως επίσημη θέση τους... Επειδή αυτές οι δηλώσεις, που γίνονται με εθνική ιδιότητα, για λογαριασμό της, για παράδειγμα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε καλύπτεται από τη δήλωση του «μεγάλου αδερφού», είπε η Ζαχάροβα στον αέρα του ραδιοφώνου Sputnik.

Η διπλωμάτης πρόσθεσε ότι το κέντρο διαχείρισης αποφάσεων και δηλώσεων δε βρίσκεται στο έδαφος των χωρών της Ε.Ε. «Ό,τι λένε στη συνέχεια μετασχηματίζεται υπό την καθοδήγηση ή με βάση τη συγκυρία της στιγμής από τις αρμόδιες δομές στις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε.

Η Ζαχάροβα εμφανίστηκε βέβαιη πως είναι, καταρχήν, αδύνατο να κατανοήσουμε ποιες είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται ή που προετοιμάζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Και τώρα δεν μιλάω για τη χώρα μας, ούτε για τους ειδικούς μας, κανείς στην ΕΕ δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό: ποια είναι η στρατηγική, τι θέλουν, τι επιδιώκουν, ποιο είναι το σχέδιο για τον εαυτό τους, για την Ουκρανία , για πιθανά μέλη, για τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση - κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει αυτό», κατέληξε.


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail