Κίεβο: Οι Ρώσοι επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο σε Ντόνετσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα

Ο Oleksandr Motuzianyk, εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, είπε αυτό σε μια ενημέρωση στο Ουκρανικό Media Center – Ukrinform:

«Ο κύριος στόχος του εχθρού τώρα είναι να προσπαθήσει να περικυκλώσει και να νικήσει τις Κοινές Δυνάμεις, να δημιουργήσει πλήρη έλεγχο στο έδαφος των περιοχών Ντόνετσκ, Λουχάνσκ και Χερσώνα, καθώς και να εξασφαλίσει την σταθερότητα ενός χερσαίου διαδρόμου με την κατεχόμενη Κριμαία».

Ανέφερε πως στην κατεύθυνση του Σλόβιανσκ, ο ρωσικός στρατός επικεντρώνει τις προσπάθειές του στην εδραίωση ελέγχου στο χωριό Dovhenke, 15 χλμ νότια του Izium.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, ο επιτιθέμενος διεξάγει ενεργές εχθροπραξίες στις κατευθύνσεις Sievierodonetsk, Bakhmut, Avdiivka και Kurakhove. Στην περιοχή Bakhmut, προσπαθεί να διασχίσει τον ποταμό Siverskyi Donets κοντά στη Serebrianka, 5 χλμ βόρεια του Siversk, είπε ο Motuzianyk.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουχάνσκ, οι Ουκρανοί υπερασπιστές απέκρουσαν 12 εχθρικές επιθέσεις στις 17 Μαΐου, καταστρέφοντας τρία τανκς, τρία συστήματα πυροβολικού, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και επτά οχήματα του εχθρού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail