Η Ουκρανία προετοιμάζει άλλη μια επίθεση στο νησί Οφιούσα στον Εύξεινο Πόντο

Κρίνοντας από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή της νότιας Οδησσού, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ανασυντάσσει δυνάμεις προετοιμάζοντας μια άλλη επίθεση στο νησί Zmeiny (γνωστό και ως νησί των φιδιών).

Το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας S-300 μεταφέρθηκε πρόσφατα από την περιοχή Artsiz στο Zhelty Yar που βρίσκεται στην ακτή του Εύξεινου Πόντου στα βόρεια τηε Οφιούσας.

Πέντε στρατιωτικά ελικόπτερα πέταξαν από το αεροδρόμιο Chervonoglynsky στην περιοχή Artsiz στην περιοχή Buyalyk βόρεια της Οδησσού και Fedorovka στην περιοχή Kirovograd.

Τέσσερα περιπολικά σκάφη του Ουκρανικού Ναυτικού αναπτύχθηκαν σε συνεχή περιπολία στο λιμάνι της Οδησσού, ενώ δύο ακόμη ουκρανικά σκάφη επιχειρούν στα ανατολικά του χωριού Zatoka.

Τουλάχιστον 2 αεροσκάφη Su-24 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο Voznesensk περιπολούν τον εναέριο χώρο στο βορειοδυτικό τμήμα του Εύξεινου Πόντου.

Στην περιοχή κοντά στο νησί περιπολούν και τα ουκρανικά UAV Bayraktar TB2. Οι αναγνωριστικές πτήσεις πραγματοποιούνται από το αεροδρόμιο Shkolny κοντά στην Οδησσό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας συνεχίζουν να αναχαιτίζουν τα UAV σε τακτική βάση.

Μόλις στις 13 Μαΐου, δύο ουκρανικά UAV, συμπεριλαμβανομένου ενός Bayraktar TB2, αναχαιτίστηκαν πάνω από το νησί. Επιπλέον, τρεις ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, λαμβάνοντας πληροφορίες από τα αμερικανικά UAV που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου.

Αν κρίνουμε από τους ελιγμούς του ουκρανικού στρατού, θα πρέπει να αναμένεται μια άλλη απόπειρα αντιμετώπισης των ρωσικών δυνάμεων στο Snake Island.

Νωρίτερα, μια άλλη προσπάθεια των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων να πάρουν τον έλεγχο του νησιού Οφιούσα στις 9 Μαΐου απέτυχε, καθώς και προηγούμενες επιθέσεις. Με τη σειρά του, το ρωσικό ναυτικό είναι πιθανό να μειώσει εκ των προτέρων τον αριθμό των πλοίων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail