Το Ηνωμένο Βασίλειο πυρπολεί τα Βαλκάνια για να εκτοπίσει τις ΗΠΑ από την κορυφή

Πολλοί πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτές που υποκινούν διεθνείς συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι άλλοι κατηγορούν τη Δύση γενικότερα. Με τη σειρά της, η Δύση κατηγορεί τα πάντα στη Ρωσία και η συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πυρπολεί τα Βαλκάνια για να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ ως υπέρτατο κράτος

Andrey Mihayloff - pravda.ru - Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει στην πραγματικότητα. Το κανάλι Rybar Telegram ήταν το πρώτο που επέστησε την προσοχή σε αρκετές ασυνέπειες. Οι συντάκτες του καναλιού πρότειναν να ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στο ποιος υπερασπίζεται συγκεκριμένα την Ουκρανία, ποιος προμηθεύει με συνέπεια όπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και ασκεί πίεση σε άλλες χώρες των οποίων οι χώρες-δορυφόροι προωθούν την ιδέα να υπερασπιστούν το Κίεβο.

Η απάντηση βρίσκεται στην επιφάνεια: Αυτό είναι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο «επιστρέφει» στη μεγάλη πολιτική

Οι μέρες των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιου υπερκείμενου κράτους (ή χωροφύλακα — όπως θέλετε) είναι μετρημένες — δεν υπάρχει σχεδόν καμία αμφιβολία για αυτό. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν αμφισβητεί φυσικά αυτό το θέμα, αν και μόνο οι πιο αφοσιωμένοι υποστηρικτές του εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο εν ενεργεία πρόεδρος εξακολουθεί να μπορεί να λειτουργεί και να σκέφτεται καθαρά.

Οι πολιτικοί επιστήμονες παρατηρούν επίσης ότι το κέντρο της πολιτικής εξουσίας μεταφέρεται σιγά σιγά στο Λονδίνο: Ο αριθμός των δορυφορικών χωρών του ΗΒ αυξάνεται.

Οι ολιγάρχες του μετασοβιετικού χώρου διατηρούν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε βρετανικές τράπεζες.

Είναι το Λονδίνο που προσελκύει περισσότερο τους πλούσιους όσον αφορά τις συμφωνίες ακινήτων. Το London Bullion Market Association έχει γίνει το αποθετήριο όλων σχεδόν των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίσσεται από έναν τεχνητά δημιουργημένο κοινό οικονομικό και πολιτικό χώρο (ή έχει ήδη εξελιχθεί) σε ένα κουβάρι αντιφάσεων - ένα βάρος για τις χώρες μέλη της. Η ΕΕ αντιμετωπίζει κοινωνικές, οικονομικές και μεταναστευτικές κρίσεις τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει λάβει μια σοφή και διορατική απόφαση να αποχωρήσει από την ΕΕ για να μπορέσει να παίξει το παιχνίδι με τον δικό του τρόπο.

Ο πόλεμος κάνει κάποιους πλούσιους ενώ άλλοι παλεύουν μέχρι το τέλος

Ενώ προσπαθεί να επιμείνει στην ουκρανική σύγκρουση, το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί επίσης να αναζωπυρώσει μια σειρά από συγκρούσεις σε άλλες χώρες, όπως το Κοσσυφοπέδιο.

Νωρίτερα, χωρίς καμία φασαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να προμηθεύσει όπλα στην αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Ξέρουν πολύ καλά στο Λονδίνο ότι η τροφοδότηση μιας άλλης σύγκρουσης σε αυτή την περιοχή θα ήταν παιχνιδάκι.

Υπάρχει ένα άλλο hot spot στα Βαλκάνια - η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου η σύγκρουση μπορεί επίσης να κλιμακωθεί ανά πάσα στιγμή.

Το ΗΒ στα Δυτικά Βαλκάνια

Το ΗΒ δεν κρύβει πως πρόκειται να παίξει ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια. Η Λιζ Τρους είπε σε μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2021 ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επρόκειτο να αυξήσει την πολιτική και διπλωματική του παρουσία στα Δυτικά Βαλκάνια.

Το Λονδίνο διόρισε ακόμη και έναν ειδικό απεσταλμένο για το σκοπό αυτό - τον Stuart Peach.

"Ο Αεροστρατάρχης Sir Stuart Peach διορίστηκε ως Ειδικός Απεσταλμένος του Πρωθυπουργού στα Δυτικά Βαλκάνια το Δεκέμβριο του 2021. Προηγουμένως ο Sir Stuart ήταν ο 32ος Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συμφωνίας (ΝΑΤΟ)", ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης.

Με λαϊκούς όρους, ο Stuart Peach ήταν ένας από τους διοικητές της Πολεμικής Αεροπορίας του ΝΑΤΟ κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας.

Οι προϋπολογισμοί των βρετανικών ΜΚΟ αυξάνονται επίσης. Βρετανοί βουλευτές λένε ότι η Δημοκρατία της Σέρπσκα είναι μια «γενοκτονική οντότητα» που πρέπει να εξαλειφθεί για την ασφάλεια και την σταθερότητα της Ευρώπης. Διεξήγαγαν επίσης μια ενεργή εκστρατεία για να νομιμοποιήσουν το νέο Ύπατο Εκπρόσωπο στη Β-Ε και να αυξήσουν το σώμα του ΝΑΤΟ στο Σεράγεβο.

Το αποτέλεσμα είναι προφανές: οχήματα EUFOR ήδη βροντοφωνάζουν στους δρόμους της πόλης, εκφοβίζοντας τους ντόπιους. Δεδομένης της σταθερής θέσης του ηγέτη των Σερβοβόσνιων, η μετάβαση από τον εκβιασμό των κυρώσεων σε πιο επιθετικές ενέργειες θα μπορούσε να είναι κάτι περισσότερο από εφικτό.

Επομένως, η Βοσνία έχει όλες τις πιθανότητες να γίνει θέατρο πολέμου 30 χρόνια αργότερα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail