Αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή κατηγορούμενοι ξένοι μισθοφόροι στο Ντόνετσκ

Freepen.gr - Η DPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ) ολοκλήρωσε την έρευνα για ποινική δίωξη εναντίον μιας ομάδας ξένων μισθοφόρων που πολέμησαν στο Donbass. Μισθοφόροι από τη Βρετανία και το Μαρόκο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή, δήλωσε ο Viktor Gavrilov, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της DPR.

«Η Γενική Εισαγγελία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ολοκλήρωσε την έρευνα ποινικής υπόθεσης κατά ομάδας ξένων μισθοφόρων από τη Μεγάλη Βρετανία και το Μαρόκο που είναι ύποπτοι για διάπραξη εγκλημάτων βάσει της δεύτερης παραγράφου του άρθρου 34 «διάπραξη εγκλημάτων από ομάδα ατόμων, του άρθρου 323 "βίαιη κατάληψη της εξουσίας ή βίαιης διατήρησης των αρχών" και του άρθρου 440 του Ποινικού Κώδικα της DPR", είπε ο Gavrilov.

Η εισαγγελία διαπίστωσε την εμπλοκή στη διάπραξη παράνομων πράξεων των Βρετανών πολιτών Sean Pinner και Aiden Aslin, καθώς και ενός πολίτη του Μαρόκου, Σααντούν Μπραχίμ. Οι κατηγορούμενοι έδωσαν καταθέσεις στην έρευνα ενώ σχηματίστηκε πλήρως η ποινική δικογραφία σε βάρος τους.


Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, η θανατική ποινή μπορεί να εφαρμοστεί σε μισθοφόρους, σημειώνει το RIA Novosti.

Οι Βρετανοί Sean Pinner και Aiden Aslin παραδόθηκαν στην Ουκρανία στα μέσα Απριλίου. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι «οι μισθοφόροι που έφτασαν στην Ουκρανία δεν είναι μαχητές και το καλύτερο πράγμα που τους περιμένει είναι μια μακροχρόνια φυλάκιση».
 
* πληροφορίες vesti.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail