Οι ισχυρισμοί του Κιέβου για τον ουγγρικό ρεβανσισμό αποκαλύπτουν τη γεωπολιτική του αυτοσυνείδηση

Το Κίεβο μόλις υποστήριξε ότι η Ουγγαρία συνωμοτεί με τη Ρωσία για να καταλάβει τμήματα της επικράτειάς της που κατοικούνταν ιστορικά από τους ομοεθνείς της αλλά αποκόπηκαν από το κράτος τους μετά τους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Η Βουδαπέστη, από την πλευρά της, αντέδρασε ισχυριζόμενη πως στοχοποιείται άδικα από τη Δύση απλώς και μόνο επειδή «είναι ειλικρινής σχετικά με το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας μας». Αυτή η τελευταία διαμάχη Ουγγαρίας-Ουκρανίας ήρθε μετά την επανεκλογή Όρμπαν που ξεχωρίζει τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι μαζί με τον Σόρος, τις Βρυξέλλες και τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης ως ένα από τους αντιπάλους της χώρας του που ήθελαν να τον δουν να χάνει την ψηφοφορία του περασμένου μήνα. Το κακό τους αίμα οφείλεται αποκλειστικά στην άρνηση της Βουδαπέστης να επιτρέψει τη διέλευση όπλων στο Κίεβο και να επιβάλει κυρώσεις στην ενέργεια της Μόσχας.

Του Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Κίεβο αντιδρά με τον αμυντικό τρόπο που αντιδρά μέσω των ισχυρισμών του για τον ουγγρικό ρεβανσισμό, ακριβώς επειδή έχει γεωπολιτικά αυτοσυνείδηση για το γεγονός ότι τα σύγχρονα σύνορα της Ουκρανίας δημιουργήθηκαν τεχνητά από τη Μόσχα. Η αφύσικη μίνι αυτοκρατορία του Λένιν καταρρέει μπροστά στα μάτια του κόσμου μετά τη δημοκρατική επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014. Οι Δημοκρατίες του Ντονμπάς αποσχίστηκαν από την Ουκρανία σύντομα μετά και οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προστατεύουν τώρα αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους στις πρώην ανατολικές και νότιες περιοχές αυτής της χώρας που μπορεί να ακολουθήσουν το προηγούμενο της Κριμαίας τους διοργανώνοντας σύντομα τα δικά τους δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να προλάβει την καμπύλη και να προλάβει την περαιτέρω αποσύνθεση του κράτους τους, το Κίεβο προφανώς θεώρησε φρόνιμο να κατηγορήσει την Ουγγαρία για ρεβανσισμό αυτή τη στιγμή.

Σίγουρα, είναι πράγματι πιθανό η Βουδαπέστη να εξετάσει σοβαρά τη μεταφορά στρατευμάτων στις παραμεθόριες περιοχές της περιφέρειας Zakarpattia της Ουκρανίας για να προστατεύσει τους Ούγγρους σε περίπτωση που αυτή η γειτονική χώρα καταρρεύσει ακόμη περισσότερο από ό,τι ήδη έχει. Αυτό θα ήταν επίσης το ηθικά σωστό και απόλυτα συνεπές με την υποστήριξη του Όρμπαν στην ουγγρική διασπορά που ακρωτηριάστηκε τεχνητά από την ιστορική της πατρίδα για καθαρά πολιτικούς λόγους που συνδέονται με το τέλος και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Επομένως, δεν αποτελεί εξ ολοκλήρου θεωρία συνωμοσίας για το Κίεβο να επιστήσει την προσοχή σε αυτό το σενάριο, αλλά οι προθέσεις του δεν είναι ειλικρινείς, καθώς το κάνει μόνο ως μέρος του πληροφοριακού πολέμου της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον του Ορμπάν επειδή αρνήθηκε να θυσιάσει τα αντικειμενικά εθνικά συμφέροντα της χώρας του για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του.

Η Ουκρανία καταρρέει και κανείς δεν ξέρει πόσο μακριά θα φτάσει η διάλυσή της. Όχι μόνο ορισμένες από τις πρώην περιφέρειές της μπορεί να χωριστούν ως οι δικές τους αυτοαποκαλούμενες χώρες, αλλά τμήματα εντός ορισμένων από αυτές, όπως οι ιστορικά κατοικημένες από Ούγγρους συνοριακές περιοχές της Περιφέρειας της Ζακαρπατίας, μπορεί να (επαν)ενωθούν με το γειτονικό τους έθνος. Αυτή η δυνητικά πολυδιάστατη κατάρρευση της Ουκρανίας θα μπορούσε επίσης να δει την Πολωνία να καταλαμβάνει και να προσαρτά τις δυτικές περιοχές της που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Δεύτερης Πολωνικής Δημοκρατίας του Μεσοπολέμου ακριβώς όπως προειδοποίησε ο Ρώσος αρχηγός κατασκοπείας Naryshkin την περασμένη εβδομάδα  Αντί να μιλήσει για την αναφερόμενη εμπλοκή της Πολωνίας, ωστόσο, το Κίεβο θεώρησε πιο «πολιτικά βολικό» να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην Ουγγαρία, προκειμένου να σηματοδοτήσει την υποστήριξη στον πληροφοριακό πόλεμο του Αμερικανού προστάτη του εναντίον του Όρμπαν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail