Ο Κιμ βρήκε ευκαιρία και πατά τα κουμπιά - 14η εκτόξευση μέσα στο 2022 με πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα αγνώστου ταυτότητας βλήμα προς την κατεύθυνση της Θάλασσας της Ιαπωνίας. Πιθανότατα πρόκειται για διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο τον Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Τονίζεται ότι εείναι άγνωστο το βεληνεκές και το υψηλότερο ύψος του βλήματος. Η υπηρεσία ειδήσεων του καναλιού TBS, επικαλούμενη το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε επίσης την εκτόξευση.

«Ζητάμε από τα πλοία να ακολουθήσουν τις πληροφορίες και αν βρουν τα πεσμένα θραύσματα του πυραύλου, χωρίς να τα πλησιάσουν, να ενημερώσουν την υπηρεσία ασφαλείας στη θάλασσα», πρόσθεσε το στρατιωτικό τμήμα.

Αυτή είναι η 14η δοκιμή όπλων στη Βόρεια Κορέα από την αρχή του έτους. Η ΛΔΚ δοκίμασε τελευταία φορά στις 16 Απριλίου ένα νέο τακτικά κατευθυνόμενο οπλικό σύστημα σχεδιασμένο να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των τακτικών πυρηνικών όπλων της Πιονγκγιάνγκ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στη Βόρεια Κορέα για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Μακότο Ονίκι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Η διαμαρτυρία δόθηκε μέσω της διπλωματικής οδού μέσω της πρεσβείας στο Πεκίνο .

Η Ιαπωνία συγκάλεσε επίσης την υπουργική ομάδα έκτακτης ανάγκης που θα συλλέγουν και θα αναλύουν πληροφορίες σε σχέση με τη νέα πυραυλική δοκιμή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail