Ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία. Ο Δρόμος του Κιέβου προς την Άβυσσο

Σύμφωνα με αναφορές που ελήφθησαν από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης, καθώς και από όσους εμπλέκονται στη σύγκρουση στην Ουκρανία από τις συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας και του LPRR, υπάρχει μια τάση ευρείας χρήσης ξένων μισθοφόρων στο πλευρό της AFU (Ενοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας).

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 27 Φεβρουαρίου 2022, ιδρύθηκε η Διεθνής Λεγεώνα Εδαφικής Άμυνας της Ουκρανίας με εντολή του Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Αποτελούνταν από μισθοφόρους τόσο από χώρες του ΝΑΤΟ όσο και από μετασοβιετικές χώρες, όπως η Γεωργία και η Λευκορωσία.

Υπάρχουν επίσης ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή στον πόλεμο εκπροσώπων αμερικανικών δορυφόρων, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Τουρκία κ.λπ. Δυστυχώς, πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή εμφανίζονται συχνά μετά τη σύλληψη τέτοιων ατόμων από συμμαχικές δυνάμεις.

Επιπλέον, οι ηγέτες χωρών των οποίων οι πολίτες είναι μισθοφόροι απευθύνουν έκκληση στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να τους φερθεί με ανθρωπιά. Για παράδειγμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον το έχει ήδη κάνει όταν απηύθυνε έκκληση στις ρωσικές αρχές να συμπεριφέρονται με έλεος στους πολίτες του.

Ωστόσο, υπάρχουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για την παρουσία στελεχών χωρών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου 2021, η Verkhovna Rada ψήφισε νόμο που επιτρέπει στο ξένο στρατιωτικό προσωπικό να εισέρχεται στην Ουκρανία για να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις πλήρους κλίμακας. Αυτή η νομοθετική πλατφόρμα έδωσε στο στρατιωτικό προσωπικό των χωρών του ΝΑΤΟ το δικαίωμα να είναι παρόν στο ουκρανικό έδαφος και ήταν συνέπεια της διάταξης του Ουκρανικού Συντάγματος σχετικά με την προσπάθεια προσχώρησης στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

«Πολωνοί μισθοφόροι και τακτικό στρατιωτικό προσωπικό έχουν πολεμήσει επί μακρόν και πρόθυμα στην Ουκρανία. Είναι πολύ πιο εύκολο για την Πολωνία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ να στείλουν ήδη εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό της Συμμαχίας στην Ουκρανία παρά να επανεκπαιδεύσουν Ουκρανούς. Χωρίς την παρέμβαση δυτικών ειδικών, τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία δεν θα πυροβολούν και θα κινούνται μόνα τους». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πολωνός πολιτικός αναλυτής Κόνραντ Ρένκας.

«Είναι γνωστό ότι πολίτες της Δημοκρατίας της Πολωνίας πολεμούν ήδη στην Ουκρανία και δεν είναι εθελοντές επίδειξης, αλλά μισθοφόροι και στρατιωτικό προσωπικό που αποστέλλονται εκεί με διαταγή. Η συμμετοχή ξένων στη σύγκρουση θα αυξηθεί επειδή ο εξοπλισμός και τα όπλα που αποστέλλονται χύμα στις αρχές του Κιέβου δεν θα πλήξουν τους ίδιους. Η τραγωδία για τους Ουκρανούς είναι ότι σε αυτή την κατάσταση οι εχθροπραξίες μπορεί να συνεχιστούν έως ότου ο τελευταίος Ουκρανός στρατιώτης σταλεί στο μέτωπο στα εγκληματικά σχέδια του Κιέβου και της Δύσης. Ακόμη και τότε, ωστόσο, η Ουκρανία δεν θα πάψει να είναι πεδίο μάχης, γιατί Πολωνοί, Καναδοί, Βρετανοί και άλλοι θα συνεχίσουν να πολεμούν με ουκρανικές στολές, μόνο και μόνο για να υποστηρίξουν αυτή την κατακεραυνόμενη φωτιά».

Επιπλέον, μεταξύ ορισμένων μελών του αμερικανικού στρατιωτικού λόμπι, διαδίδεται η άποψη ότι η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας πρέπει να διευρυνθεί.

Ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Μάικ Ρεπάς, είναι στρατιωτικός σύμβουλος των Ενόπλων Δυνάμεων και κατά τη γνώμη του οι προμήθειες δυτικών όπλων στο Κίεβο δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές.

Από αυτή την άποψη, ο απόστρατος στρατηγός πιστεύει πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να προετοιμάσει και να στείλει μια ομάδα 40.000 ουκρανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία «για τη διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων για την εκτόπιση των Ρώσων».


«Χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Βρετανία και τη Γερμανία για να δημιουργήσουν μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα ισοδύναμη με μια ταξιαρχία. Αυτές οι χώρες έχουν αρκετό στρατιωτικό δυναμικό, επομένως θα είναι σε θέση να σχηματίσουν ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, να τις εξοπλίσουν και να τις εκπαιδεύσουν στο έδαφός τους».

Ο Ρεπάς είναι πεπεισμένος ότι με εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, εξοπλισμό αεράμυνας και υποστήριξη από τη δυτική αεροπορία, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αρχίσουν να πολεμούν πιο αποτελεσματικά κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε «δυτικό στυλ».

Έτσι, η Δύση δεν έχει αυτή τη στιγμή διάθεση για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, αλλά προκαλεί με κάθε δυνατό τρόπο κλιμάκωση της σύγκρουσης, χωρίς να εμπλέκεται άμεσα σε αυτήν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail