Πατρίδα είναι ό,τι μας ενώνει και έτσι σύντομα θα γίνει της "γραβάτας" στη ΝΔ

Οι δυο πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, πολλάκις με δημόσιες ομιλίες τους και συνεντεύξεις τους σε εφημερίδες έχουν αμφισβητήσει πολλές από τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικότερα μάλιστα επί εθνικών κορυφαίων ζητημάτων.
 
Παναγιώτης Αποστόλου

Έτσι στο προχθεσινό 14ο Συνέδριο της ΝΔ, κατά την πρώτη ημέρα (Παρασκευή) ο Κώστας Καραμανλής έκανε την εμφάνισή του εκεί φορώντας γαλάζια γραβάτα (τα χρώματα της ΝΔ) με πολλά τσολιαδάκια επί αυτής. Αλήθεια ο λιγομίλητος Κώστας Καραμανλής ήθελε άραγε να στείλει κάποια πατριωτικά μηνύματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Η γαλάζια γραβάτα με τους Εύζωνες δεν πέρασε από κανέναν απαρατήρητη. Κατ΄ εμάς, ναι, η γραβάτα του πρώην Πρωθυπουργού, που ανατράπηκε βίαια λόγω του ρωσικού ενεργειακού ανοίγματος της κυβέρνησής του, προς όφελος της Πατρίδος, είχε σημειολογική αξία. Ναι, πήραν ηχηρά μηνύματα οι αποδέκτες αυτών των μηνυμάτων.

Άξιο λόγου βέβαια, πως ο Κώστας Καραμανλής, σε ένα Συνέδριο που προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ελέγξει τους Συνέδρους, καταχειροκροτήθηκε.


Εκεί λοιπόν που το Συνέδριο κυλούσε σχετικά ήρεμα, ήλθε στην τρίτη ημέρα του (Κυριακή) ο έτερος πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να εξαπολύσει βόμβες αέρος-αέρος και να ταράξει τον “ύπνο” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός έκανε λάθη. Ασυγχώρητα λάθη για την πολιτική του πείρα και τα ψήγματα πατριωτισμού που είχε στην ψυχή του και τα οποία πολιτικά λάθη τα πλήρωσε.

Όμως είναι η ηχηρότερη εσωκομματική αντιπολιτευτική φωνή κατά του αλαζόνα, θρασύτατου και αμετροεπή Κυριάκου Μητσοτάκη! Του εθνικά επικίνδυνου Έλληνα Πρωθυπουργού, του αφηγήματος “πάμε στη Χάγη” να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία! Του Πρωθυπουργού που αφοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου μας, του Πρωθυπουργού που εκλιπαρεί συνάντηση με τον Ρ. Τ. Ερντογάν, όταν ο ισλαμοφασίστας Τούρκος καθημερινώς κλιμακώνει την επιθετικότητά του στο Αιγαίο μας! Του Πρωθυπουργού, που για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές εκείνων που πιστεύουν πως επέρχεται συνδιαχείριση, συνεκμετάλλευση, συνδιοίκηση του Ελληνικού Αρχιπελάγους και του ενεργειακού του πλούτου.

Ο Αντώνης Σαμαράς για ακόμη μια φορά δεν σιώπησε. Και αυτήν την φορά δεν μίλησε σε κάποια εφημερίδα, μίλησε σε Συνέδριο της ΝΔ και κούφανε τους πάντες. Δεν κρύφτηκε και άσκησε πολύ σκληρή κριτική κατά της σημερινής κυβέρνησης.

Ξερίζωσε το δόλιο κυβερνητικό αφήγημα, πως βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, λέγοντας:

«Όταν οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πατρίδα τους θεωρούνται ήρωες, όταν οι Έλληνες κάνουν το ίδιο θεωρούνται εθνικιστές; Κάτι δεν πάει καθόλου καλά».

Βέβαια εκεί που “πέταξε το γάντι” στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν στα εθνικά θέματα:

«Η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει την οικονομία των υδρογονανθράκων, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να διεκδικήσει τα εθνικά της συμφέροντα κόντρα στην τουρκική προκλητικότητα. Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας που ισχύει σήμερα, προβλέπει με σαφήνεια, ότι τα Ελληνικά νησιά – συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου – έχουν πλήρη δικαιώματα σε ΑΟΖ. Πράγμα που σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ “ακουμπά” την Κυπριακή.

Δεν μπορεί εμείς να ξεκινάμε από κάτι λιγότερο! Δεν μπορεί ελληνικά στόματα να λένε, επισήμως, ότι είμαστε… «μοναχοφάηδες» όταν διεκδικούμε όσα το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει ως δικά μας. Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τα οποία είναι σε όφελος της Ευρώπης – και της Δύσης ολόκληρης. Και είμαι βέβαιος, ότι ο Πρωθυπουργός, στο ταξίδι του, σε λίγες μέρες, στις ΗΠΑ, θα τα εξηγήσει όλα αυτά διεξοδικά…

…η Τουρκία υπονομεύει την ισχυρή συμμαχία Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου! Συμμαχία που είναι προϋπόθεση, για να αναδειχθούν τα κοιτάσματα αυτά και ο εθνικός μας πλούτος, εκεί που βρίσκεται…

… Θυμίζω, όμως, ότι υπάρχει το γνωστό “λόμπι του Κατευνασμού” στην Ελλάδα. Που έχει διεισδύσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα. Δηλαδή, οι οπαδοί της εύκολης “τακτοποίησης” των εθνικών μας θεμάτων.

Που ζητούσαν και επέμεναν, να μην πάρουμε πλοία ανοικτής θαλάσσης, και να μην υπογράψουμε την Αμυντική Συμφωνία με τη Γαλλία. Γιατί δεν έπρεπε, λέει, να εγκαταλείψουμε… “το άρμα της Γερμανίας”…

…Διαφώνησα ευθέως με την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Δεν διαφωνούσα “να συζητάμε γενικά” με την Τουρκία… Διαφώνησα με το να κάνουμε επίσημο διάλογο, την ώρα που συνεχίζονταν και κλιμακώνονταν οι προκλήσεις και τα τετελεσμένα του Ερντογάν.

Κι ο Ερντογάν κατάφερε έτσι τελικά να αποφύγει τις κυρώσεις! Όπως ακριβώς επεδίωκε η κ. Μέρκελ…

…Με Πειρατές δεν κάνεις διάλογο. Γιατί τέτοιος “διάλογος” ενθαρρύνει – και “νομιμοποιεί” στα μάτια τρίτων – την κλιμάκωση των προκλήσεων.

Στο μεταξύ, βέβαια, δεν υπήρξε “ύφεση” στα Eλληνοτουρκικά και στο Κυπριακό Συνεχή κλιμάκωση είχαμε, σε όλα τα μέτωπα…

Έχουν μεταπηδήσει, από τις “γκρίζες ζώνες”, στην αποστρατικοποίηση του Αιγαίου. Ληστεύουν τον πλούτο της Κύπρου. Προχωρούν ήδη σε εποικισμό της Αμμοχώστου, όπου εγκαθιστούν τα πιο σύγχρονα πολεμικά μέσα.

Επεμβαίνουν διαρκώς σε όλα τα Βαλκάνια με όπλο το μουσουλμανικό στοιχείο. Και δημιουργούν σταθερά και με στόχο μακροχρόνιο, ζητήματα στη Θράκη. Φωνάζω χρόνια για την Θράκη! Είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας, ειδικά σε μια περίοδο, όπου έχουν ξεσπάσει παντού οι θύελλες του αναθεωρητισμού. Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει στην πράξη την αμφισβήτηση, όχι μόνο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της ίδιας της εθνικής μας κυριαρχίας…

…Είναι έγκλημα η “Συμφωνία των Πρεσπών”. Στο Αμερικανικό Κογκρέσο, κατατέθηκε το ψήφισμα 741, που αν υιοθετηθεί, θα καθιερώσει το Σεπτέμβριο του 2022, ως μήνα “Μακεδονικής γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού στις ΗΠΑ”. Και θα καλεί τις αμερικανικές αρχές να οργανώσουν και εκδηλώσεις, για τη συμβολή των ψευτομακεδόνων στην Αμερικανική κοινωνία. Άλλωστε, τον σφετερισμό της Ιστορίας της Μακεδονίας από τα Σκόπια, τον καταγγέλλει σήμερα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας. Να γιατί η εθνικά επικίνδυνη “Συμφωνία των Πρεσπών” δυναμιτίζει και τα Βαλκάνια συνολικά…

Αλλά ο Αντώνης Σαμαράς “επιτέθηκε” και στον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Λέγανε ότι δεν μας συμφέρει να τρυπήσουμε το βυθό των θαλασσών γιατί εμείς είμαστε με την πράσινη ενέργεια. Δώσαμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε. Η ζημιά έχει γίνει…»!

Αλλά και για την ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ είχε αιχμηρή τοποθέτηση:

«Στη μάχη των ιδεών, ένα κόμμα δεν μπορεί να εκφράζει τους πάντες. Γι’ αυτό και προ καιρού δήλωσα, ότι η ΝΔ δεν είναι και δεν μπορεί ποτέ να γίνει “Ποτάμι” (σ.σ. των διεθνιστών). Να ανοιχθούμε σε όλους ναι – αλλά να μη χάσουμε τον εαυτό μας. Ανοιχτή αγκαλιά ναι – αλλά μη ξεχάσουμε τι εκπροσωπούν οι ιδέες μας. Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν: Κεντροδεξιά χωρίς Δεξιά δεν υπάρχει! Και στη Δεξιά δεν χωράει η ακροδεξιά… Το νεοναζιστικό μόρφωμα, εμείς το παραπέμψαμε στη Δικαιοσύνη. Και σήμερα είναι στη φυλακή. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί βλέπω γύρω μου, ότι όπου μεταλλάχθηκαν παραδοσιακά κόμματα της Κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, συρρικνώθηκαν δραματικά (αναφέροντας παραδείγματα σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία)».

Δεν θα μπορούσα να παραλείψω και τις παρακάτω αναφορές του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

«Ναι, μας ενοχλούν πολλές από τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης.

Αλλά μας δίνει ανακούφιση η αντοχή και η Πίστη του λαού μας, στην Πατρίδα και στις δυνάμεις της. Ναι, μας ενοχλούν όσοι θεωρούν “ντεμοντέ” κάθε εθνική ταυτότητα και επιδιώκουν η Ελλάδα, από χώρα να γίνει “χώρος”. Αλλά μας εμπνέει ο Ελληνισμός της Διασποράς, που δακρύζει με τον εθνικό μας ύμνο και διαπρέπει σε κάθε γωνιά της γης. Ναι, μας εξοργίζουν τα αποτρόπαια εγκλήματα που κατακλύζουν κάθε μέρα την επικαιρότητα στην τηλεόραση, η ωμή βία, ο κυνισμός. Αλλά μας εγκαρδιώνει, ότι εκατομμύρια Έλληνες παρακολουθούν, στην ίδια τηλεόραση, τη ζωή του Αγίου Παϊσίου…

… Ο Πατριωτισμός δεν είναι μόνο ρομαντική ανάμνηση από το χθες. Είναι και σύγχρονη πυξίδα για το αύριο! “Πατρίδα” είναι το εθνικό συμφέρον που πρέπει να προασπιστούμε προς τα έξω. Όπως κάνουν όλες οι χώρες που προκόβουν. “Πατρίδα” είναι και το “δημόσιο συμφέρον”, χωρίς το οποίο δεν θα λειτουργήσει η δημοκρατία μέσα στη χώρα. “Πατρίδα” είναι ό,τι μας ενώνει, ό,τι μας συγκινεί, ό,τι μας κάνει περήφανους, ό,τι μας θυμίζει ποιοι είμαστε, ό,τι μας σπρώχνει να πάμε, όλοι μαζί, μπροστά!

Αυτό το “όλοι μαζί” είναι η Πατρίδα. Και το Σύνταγμά μας, στο ακροτελεύτειο άρθρο του εναποθέτει την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, πού; Στον πατριωτισμό των Ελλήνων! Υπέρτατο κριτήριο, για τον καθέναν από μας, για κάθε μας απόφαση, είναι η Πατρίδα! Με την Πατρίδα μας, δεν θα παίξουμε. Η Ελλάδα, νέο εκτροχιασμό δεν αντέχει και δεν θα δεχθεί! Τελεία και παύλα!»!

Γνωρίζω ότι ενδεχομένως να διαφωνήσουν κάποιοι για το γεγονός πως προβάλλω σημαντικά σημεία της ομιλίας Σαμαρά στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ! Όμως δεν πρέπει να ξεχνούν αυτοί, πως πρώτος εγώ είμαι αυτός που έχω ασκήσει δριμύτατη κριτική στον Αντώνη Σαμαρά, μετά το “ουδείς αναμάρτητος” που είπε ως Πρωθυπουργός στο Βερολίνο προς την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ!

Αλλά ποιος πατριώτης μπορεί να διαφωνήσει με όλα τα παραπάνω και με πολλά ακόμη, που λόγω χώρου δεν δημοσιεύω;

Κρατώ λοιπόν, ως πατριωτικό διακύβευμα: Πατρίδα είναι ό,τι μας ενώνει…
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail