Όταν το ρεύμα ήταν προνόμιο...

qimono / pixabay
Όταν το ρεύμα ήταν προνόμιο στοίχιζε περισσότερα, τα κέρδη πήγαιναν σε λίγους ή στο εξωτερικό γιατί η εισαγωγή της ηλεκτροδότησης στη χώρα έγινε από την ιδιωτική πρωτοβουλία καμιά πραγματική ανάπτυξη.

Δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς οι βασικές υποδομές να ανήκουν στο δημόσιο. Δίχως φτηνή ενέργεια δε μπορεί να υπάρξει εγχώρια βιομηχανία ή βιοτεχνία ή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή. Οι πολυεθνικές προσφέρουν μόνο μισθούς που είναι υπό διαρκή αίρεση και δεν έχουν πατρίδα, οπότε και λόγο να ενδιαφέρονται για τους ντόπιους.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποκτήσουμε την στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα σαν έθνος που θα μας επιτρέψει να διακρίνουμε τη διαφορά ανάμεσα στο υπαρκτό πρόβλημα της κακοδιαχείρισης του δημοσίου και στους κρατικοδίαιτους ολιγάρχες που ουσιαστικά κρατάνε όμηρο τη χώρα από την απελευθέρωσή της και εμποδίζουν την πραγματική ανάπτυξη.

Μελίνα Κονταξή, ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail