Επτά αμερικανοί μισθοφόροι σκοτώθηκαν από ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς

Freepen.gr - Επτά αμερικανοί μισθοφόροι που πολεμούσαν με τις δυνάμεις του Κιέβου στην περιοχή του Ντονμπάς σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο Krasitel στην πόλη Rubizhnoye, είπε ο Apty Alaudinov, βοηθός του αρχηγού της Τσετσενίας, στο RIA Novosti στις 15 Μαΐου.

Πλάνα που δείχνουν το διαβατήριο ενός από τους σκοτωμένους μισθοφόρους, του Τζόζεφ Γουάρντ Κλαρκ, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο νωρίτερα. Ο Κλαρκ, με καταγωγή από την Ουάσιγκτον, γεννημένος το 1987, φέρεται να ήταν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

«Ο Αμερικανός πολίτης για τον οποίο μιλάμε, ο Τζόζεφ Γουάρντ Κλαρκ, έχουμε και το διαβατήριό του. Μάλιστα, μας εναντιώθηκε στο εργοστάσιο Krasitel, προσπάθησε να αντισταθεί. Πιθανώς, αυτή η μονάδα θεωρήθηκε ειδικές δυνάμεις. Όπως καταλαβαίνω, ήταν επτά Αμερικανοί», είπε ο Alaudinov. «Όλοι έφυγαν σε έναν άλλο κόσμο, αφήνοντας πίσω τους Javelin [αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα], έγγραφα και τα όπλα τους».

Ένας άγνωστος αριθμός μισθοφόρων των ΗΠΑ, πολλοί από τους οποίους είναι πιθανώς πράκτορες πληροφοριών, συνεχίζουν να πολεμούν στις τάξεις των δυνάμεων του Κιέβου. Μέχρι στιγμής, αρκετοί από αυτούς έχουν σκοτωθεί. Στις 29 Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν τον Αμερικανό μισθοφόρο Willy Cancel, έναν πρώην πεζοναύτη που πολεμούσε με μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία στην Ουκρανία.

Πολλοί Βρετανοί πολίτες εξακολουθούν επίσης να πολεμούν στις τάξεις των δυνάμεων του Κιέβου ως μισθοφόροι. Στις 15 Μαΐου, η Daily Express αποκάλυψε ότι τουλάχιστον τρεις Βρετανοί πρώην στρατιώτες με εμπειρία μάχης στο Αφγανιστάν πολιορκούνται επί του παρόντος μαζί με εθνικιστές του Αζόφ στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στην πόλη της Μαριούπολης.

Ο τελευταίος Βρετανός μισθοφόρος που σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν ο Scott Sibley, πρώην στρατιωτικός του βρετανικού στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε στις 28 Απριλίου.

Ενώ πολλοί ξένοι μισθοφόροι που έσπευσαν στην Ουκρανία μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης έχουν ήδη καταφύγει πίσω στις χώρες τους, χιλιάδες εξακολουθούν να πολεμούν στις τάξεις των δυνάμεων του Κιέβου. Οι περισσότεροι από αυτούς που έμειναν είναι πιο έμπειροι και πιθανότατα λειτουργούν ως πράκτορες πληροφοριών για τις χώρες τους.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail