Η Ρωσία θα απαντήσει στην επέκταση του ΝΑΤΟ – Μόσχα

Freepen.gr - Η Ρωσία δε θα παρακολουθεί απλώς την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, επομένως με το να το κάνουν θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους και δε θα την ενισχύσουν, προειδοποίησε τη Δευτέρα ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Μιλώντας σε Ρώσους δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την κίνηση των δύο εθνών «το τελευταίο σοβαρό λάθος με μακροχρόνιες επιπτώσεις» στη Δύση και είπε πως δείχνει «το επίπεδο» όσων λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.

«Αντικατοπτρίζει τις λανθασμένες παραμορφωμένες αντιλήψεις των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στη Δύση, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ευρώπη. Είναι προφανές για εμάς ότι η ασφάλεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας δε θα ενισχυθεί από αυτό», είπε ο Ryabkov.

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε πως η πρακτική απάντηση της Ρωσίας σε αυτό που αντιλαμβάνεται ως αυξανόμενη στρατιωτική απειλή που προέρχεται από το ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί από την κατάσταση στο έδαφος.

 
Ο Ριάμπκοφ είπε ότι τα δύο σκανδιναβικά έθνη επέλεξαν να «θυσιάσουν την κοινή λογική» και να κάνουν ένα βήμα για να κλιμακώσουν περαιτέρω τις στρατιωτικές εντάσεις στην Ευρώπη επιδιώκοντας την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Οι νομοθέτες στη Φινλανδία και τη Σουηδία αναμένεται να ψηφίσουν για να υποβάλουν αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους υποστήριξαν την αλλαγή πολιτικής την περασμένη εβδομάδα. Και τα δύο έθνη παρέμειναν εκτός του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ καθ' όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, αλλά ισχυρίζονται πως πρέπει να ενταχθούν τώρα λόγω της επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail