Η Ουκρανία αρχίζει να ξεμένει από καύσιμα

RΙΑ Νονοsti / Stringer
Freepen.gr - Ο υπουργός Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας Mykola Solsky ανακοίνωσε την επιδείνωση της έλλειψης καυσίμου ντίζελ που είναι απαραίτητο για τους αγρότες της χώρας.

"Στα τέλη Απριλίου - αρχές Μαΐου, η κατάσταση (με το καύσιμο ντίζελ στην Ουκρανία) επιδεινώθηκε... Τώρα είναι πιο οξεία από ό,τι πριν από μερικές εβδομάδες", δήλωσε ο Solsky στον αέρα του Ukraine 24.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αγορά δεν ήταν έτοιμη να μεταφέρει ντίζελ από την Πολωνία ή τη Ρουμανία σε τέτοιο όγκο» μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός δεξαμενών, δεν υπάρχουν χωρητικότητες για μεταφόρτωση και άλλα πράγματα», κάτι που «αφήνει το στίγμα του και οδηγεί σε έλλειψη καυσίμων».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες των αγροτών για έλλειψη ντίζελ, πως στις αρχές Απριλίου «δε βιάζονταν να αγοράσουν» καύσιμα όταν ήταν αρκετά και τώρα σαρώνουν ό,τι είναι διαθέσιμο, επιδεινώνοντας την έλλειψη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική κυβέρνηση αναμένει να λύσει το πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, αλλά μόνο εάν η κατάσταση στο μέτωπο είναι σταθερή και η υποδομή καυσίμων διατηρηθεί στην τρέχουσα κατάσταση.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Οικονομικών Oleksandr Kava είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προμηθεύει ακόμη στην Ουκρανία επαρκείς όγκους καυσίμων, επομένως είναι σχεδόν αδύνατο να ανεφοδιάσεις ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο στη χώρα: πρέπει να περιμένεις στην ουρά για ώρες για βενζίνη και απλά δεν υπάρχει καύσιμο ντίζελ στις περισσότερες περιοχές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail