Ρωσία και Ινδία σε συνομιλίες για επανεκκίνηση των προμηθειών άνθρακα οπτανθρακοποίησης

Freepen.gr - Ρώσοι και Ινδοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν σε μια προσπάθεια να επιλύσουν το αδιέξοδο σχετικά με τη μεταφορά άνθρακα οπτανθρακοποίησης στις ινδικές χαλυβουργίες, η οποία έχει στερέψει από τον Μάρτιο λόγω των τρόπων πληρωμής, ανέφερε μια εμπορική πηγή και μια πηγή της ινδικής κυβέρνησης, γράφει το livemint.com.

Η Ρωσία συνήθως προμηθεύει περίπου το 30% των αναγκών άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ η Ινδία είχε σχεδιάσει να διπλασιάσει τις ρωσικές εισαγωγές της σε περίπου 9 εκατομμύρια τόνους φέτος.

Οι εισαγωγές αποτελούν περίπου το 85% των συνολικών αναγκών άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, που ανέρχονται συνολικά σε 50-55 εκατομμύρια τόνους ετησίως, και το Νέο Δελχί πέρυσι υπέγραψε συμφωνία για εισαγωγή από τη Ρωσία.

Όμως, οι επιπλοκές με τη διεκπεραίωση των πληρωμών και την επιμελητεία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας σημαίνουν ότι τα χαλυβουργεία επιλέγουν εναλλακτικές πηγές όπως η Αυστραλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τις τιμές στη διαδικασία.

Η Αυστραλία, ο κορυφαίος προμηθευτής άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, αύξησε τις τιμές της από 200 σε 700 δολάρια ανά τόνο φέτος, ενώ οι ροές από τη Ρωσία έχουν στερέψει εντελώς από το Μάρτιο, ανέφεραν οι δύο πηγές, αυξάνοντας τις ανησυχίες των ινδικών χαλυβουργών για τις προμήθειες τους.

Ως αποτέλεσμα, αξιωματούχοι της ινδικής κυβέρνησης και στελέχη της JSW Steel συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία από τη Ρωσία στο Νέο Δελχί, ανέφεραν οι πηγές για τη συνάντηση που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Οι Ρώσοι εμπορικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν ανησυχίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση και ζήτησαν από την Ινδία να προχωρήσει με την περσινή συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές. «Η ανησυχία τους ήταν πως έχουν πληγεί σκληρά από τις κυρώσεις», είπε μια από τις πηγές, προσθέτοντας: «Τους ενδιέφερε πρωτίστως πώς μπορούμε να προχωρήσουμε το Μνημόνιο Συνεννόησης».

Η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από Ινδούς εκπροσώπους να επισκεφθούν τη Μόσχα για να επεξεργαστούν πώς θα επιτευχθούν ομαλές αποστολές άνθρακα οπτανθρακοποίησης, ανέφεραν οι πηγές, ενώ η κρατική Steel Authority της Ινδίας ζήτησε καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για τις προμήθειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail