Λάδι στην αντιρωσική φωτιά από τον Πολωνό πρωθυπουργό - Θέλει γενικευμένο πόλεμο;

Freepen.gr - Ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki έγραψε σε ένα άρθρο για την The Telegraph ότι ο Πούτιν μόλυνε το Διαδίκτυο "με εκατομμύρια περιπτώσεις ψεύτικων ειδήσεων".

Ο ρωσικός εθνικισμός «είναι ένας καρκίνος που κατατρώει όχι μόνο την πλειοψηφία της ρωσικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί επίσης θανάσιμη απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη», έγραψε ο Πολωνός πρωθυπουργός.

«Ως εκ τούτου, δεν αρκεί να υποστηρίξουμε την Ουκρανία στον στρατιωτικό της αγώνα με τη Ρωσία. Πρέπει να ξεριζώσουμε εντελώς αυτήν την τερατώδη νέα ιδεολογία».

Κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Πούτιν αμέσως, πρόσθεσε ο Morawiecki, γιατί ο Πούτιν δεν επρόκειτο να σταματήσει στο Κίεβο.

Η Ρωσία «έχει ξεκινήσει μια μακρά πορεία προς τη Δύση» και η μόνη επιλογή που έχουν σήμερα η Πολωνία και άλλα δυτικά έθνη είναι να σταματήσουν τη Ρωσία, έγραψε επίσης.

Ενώ ο Morawiecki καλεί ουσιαστικά σε πόλεμο με τη Ρωσία, οι Πολωνοί αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτά τα προβλήματα έχουν επιδεινωθεί, ανέφερε μια έκθεση από το MediaHub και το Pollster Research Institute (η έκθεση δημοσιεύθηκε τον περασμένο Απρίλιο).

Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του 2021, η ομάδα των ερωτηθέντων των οποίων η οικονομική κατάσταση έχει αλλάξει προς το χειρότερο έχει αυξηθεί κατά 12%. Η κατάσταση φαίνεται χειρότερη στην ομάδα των ατόμων άνω των 55 ετών: το 52 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η οικονομική τους κατάσταση επιδεινώθηκε τον περασμένο χρόνο.

Οι αυξήσεις των ενοικίων και των λογαριασμών κοινής ωφελείας συνέβαλαν περισσότερο στην κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι περιορίζουν ήδη τις δαπάνες τους με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Πάνω από το 90% των Πολωνών αναμένουν αύξηση των τιμών, οι περισσότεροι από αυτούς θέλουν να περιορίσουν τις δαπάνες τους - όχι για να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά για να ζήσουν μέχρι την «πρώτη μέρα του μήνα», λέει η έκθεση

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail