Γερμανοί βιομήχανοι: Η μείωση της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου θα ήταν «καταστροφική»

jarmoluk / pixabay
Freepen.gr - Η διακοπή των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία, σύμφωνα με τον Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ, πρόεδρο της μεγαλύτερης βιομηχανικής ένωσης της χώρας BDI.

«Οι συνέπειες της διακοπής της παροχής ρωσικού φυσικού αερίου θα ήταν καταστροφικές», είπε στην ταμπλόιντ Bild am Sonntag σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Ρούσβουρμ πρόσθεσε πως ένα τέτοιο βήμα θα στερήσει από τις επιχειρήσεις της χώρας τα καύσιμα, αναγκάζοντάς τες να κλείσουν τις γραμμές παραγωγής.

«Πολλές εταιρείες σε αυτή την περίπτωση θα αποκοπούν εντελώς από την παροχή φυσικού αερίου», είπε. «Σε πολλές περιπτώσεις, οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να σταματήσουν την παραγωγή, ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί να μην μπορέσουν ποτέ να την ξεκινήσουν ξανά».

Το Βερολίνο πιστεύει ότι η Ρωσία μπορεί να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα και της προμήθειας όπλων από τη Γερμανία στην Ουκρανία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε ότι η χώρα δεν είναι ακόμη έτοιμη για πλήρες εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο.

 
Την Τετάρτη, η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στις ευρωπαϊκές θυγατρικές της Gazprom, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Germania, μιας επιχείρησης εμπορίας, αποθήκευσης και μεταφοράς ενέργειας που η Γερμανία έθεσε υπό κηδεμονία τον περασμένο μήνα για να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό. Ο κατάλογος κυρώσεων περιλαμβάνει επίσης τις Gazprom Schweiz AG, Gazprom Marketing & Trading USA, Vemex, Wingas και EuRoPol GAZ.

Νωρίτερα, η Ουκρανία ανέστειλε τη ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα για τη διακοπή. Το ρωσικό αέριο προηγουμένως έρεε αδιάκοπα μέσω αγωγών μέσω της Ουκρανίας παρά τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail