Πούτιν: Η ένταξη Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δε μας απειλεί, αλλά μπορεί να «πυροδοτήσει» αντίδραση

Military parade to mark the 77th anniversary of Victory in the Great Patriotic War. Photo: RIA Novosti
Η αναμενόμενη προσπάθεια της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ «δεν αποτελεί απειλή» για τη Ρωσία, αλλά μπορεί να «προκαλέσει μια απάντηση», δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη σύνοδο κορυφής των πρώην Σοβιετικών συμμάχων τη Δευτέρα.

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες έχουν κάνει ιστορικά βήματα προς την ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, επικαλούμενες την ανάγκη να εγγυηθούν την ασφάλειά τους από τη φοβούμενη ρωσική επιθετικότητα.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO) στη Μόσχα, ο Πούτιν είπε ότι ενώ η Ρωσία «δεν έχει προβλήματα» με καμία από τις δύο χώρες, η επέκταση της στρατιωτικής υποδομής του ΝΑΤΟ σε όλη την επικράτειά τους μπορεί να «προκαλέσει μια απάντηση».

«Τι είδους [απάντηση] θα είναι, θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις απειλές που δημιουργούνται εναντίον μας», προειδοποίησε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν σημείωσε πως η «επεκτατική πολιτική» του ΝΑΤΟ που οδήγησε τη συμμαχία «να ξεπεράσει τα επιδιωκόμενα γεωγραφικά της όρια» εγγυάται πως το Κρεμλίνο θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail