Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει κύμα χρεοκοπιών — επικεφαλής τραπεζών

stevepb / pixabay
Οι επιθετικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προκαλούν οικονομικές κρίσεις στη Γερμανία 
 
Freepen.gr - Η Γερμανία θα χτυπηθεί από ένα κύμα χρεοκοπιών λόγω των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Commerzbank, Manfred Knof.

«Ο ενεργειακός εφοδιασμός στη Γερμανία βρίσκεται σε κίνδυνο, οι αλυσίδες εφοδιασμού καταρρέουν, έχουμε υψηλό πληθωρισμό», δήλωσε ο Knof σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με το στέλεχος, σχεδόν το ένα τρίτο του εξωτερικού εμπορίου της Γερμανίας έχει επηρεαστεί, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν περίπλοκα ζητήματα με τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων τιμών των εμπορευμάτων και των σημείων συμφόρησης στην αλυσίδα εφοδιασμού.

«Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: ο αριθμός των πτωχεύσεων στις αγορές μας πιθανότατα θα αυξηθεί και οι προβλέψεις κινδύνου των τραπεζών μαζί τους», είπε ο Knof.

Την Παρασκευή, ο κορυφαίος διπλωμάτης της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε πως οι υπουργοί Εξωτερικών του μπλοκ θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα εάν τα κράτη μέλη δεν καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι το Σαββατοκύριακο για την απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου.

Οι Βρυξέλλες αποκάλυψαν σχέδια για ρωσικό εμπάργκο πετρελαίου νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός εννέα μηνών, με το χρονοδιάγραμμα να ποικίλλει για διάφορα προϊόντα πετρελαίου.

Αρκετά κράτη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας, ζητούν εξαίρεση από την απαγόρευση.
 
* πληροφορίες RT

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail