Ο Λαβρόφ μίλησε για «πρωτοφανή όπλα» της Ρωσίας

RΙΑ Νοvοsti / Εvgeny Βiyatον
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας πρόσφατα για το γεγονός ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει όπλα που κανείς άλλος δεν έχει, είχε κατά νου τα τελευταία πολλά υποσχόμενα υπερηχητικά όπλα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Πριν από τρία χρόνια, ο Πρόεδρος Πούτιν, κατά την ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσίας, παρουσίασε νέες εξελίξεις. Πρώτα απ 'όλα, υπερηχητικές", είπε ο Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξή του στην ιταλική τηλεοπτική εταιρεία Mediaset για το τι εννοούσε ο πρόεδρος με τον όρο «αόρατο όπλο».

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μιλώντας στο Συμβούλιο Νομοθετών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είπε πως εάν κάποιος θέλει να παρέμβει στην κατάσταση στην Ουκρανία από το εξωτερικό και δημιουργήσει στρατηγική απειλή για τη Ρωσία, τα αντίποινα από τη ρωσική πλευρά θα είσαι αστραπιαία. Τόνισε ότι η Ρωσία έχει όλα τα εργαλεία για αυτό, για τα οποία κανείς άλλος δεν μπορεί να καυχηθεί τώρα.

Στον αντόιποδα, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν σταμάτησε ποτέ τις προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ. «Η Ρωσία δεν σταμάτησε ποτέ τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνιών που θα εγγυώνται τη μη έναρξη πυρηνικού πολέμου», ανέφερε ο υπουργός. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η Ρωσία που τα τελευταία χρόνια πρόσφερε επίμονα στους Αμερικανούς συναδέλφους της να επαναλάβουν αυτό που έκαναν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και ο Ρόναλντ Ρίγκαν το 1987: να υιοθετήσουν μια δήλωση και να επιβεβαιώσουν ότι δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, επομένως δεν πρέπει ποτέ να πραγματοποιηθεί. 


 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail