Ο Μπάιντεν ανησυχεί πως η Ρωσία δεν έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση στην Ουκρανία

12019 / pixabay
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η Ρωσία μπορεί να μην έχει διέξοδο από την κρίση στην Ουκρανία και προσπαθεί να καταλάβει τι πρέπει να κάνει γι' αυτό.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε πως η Ρωσία «δεν έχει διέξοδο αυτή τη στιγμή και προσπαθώ να καταλάβω τι πρέπει να κάνουμε για αυτό», ανέφερε το Reuters.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν πολύ υπολογιστικό άνθρωπο. Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο Πούτιν είχε σκεφτεί πως θα διέλυε το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει επειγόντως το αίτημά του περί των 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως πρόσθετη χρηματοδότηση για βοήθεια στην Ουκρανία, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Η βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο θα σταματήσει σε διάστημα 10 ημερών, εκτός εάν το αίτημα λάβει την υποστήριξη του Κογκρέσου, ανέφερε ο Μπάιντεν στη δήλωση.

«Η ανάγκη είναι επίσης επείγουσα: Έχω σχεδόν εξαντλήσει τους πόρους που μου έδωσε η δικομματική πλειοψηφία στο Κογκρέσο για να στηρίξω τους μαχητές της Ουκρανίας», είπε. «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να σταματήσουν οι αποστολές βοήθειάς μας όσο περιμένουμε περαιτέρω δράση του Κογκρέσου».

«Είμαστε περίπου δέκα ημέρες από τη συμπλήρωση αυτής της κρίσιμης προθεσμίας», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail