Το Βελιγράδι λέει ότι τέσσερις χώρες είναι έτοιμες να αποσύρουν την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου

Τέσσερις χώρες είναι έτοιμες να αποσύρουν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.

«Σήμερα παρέδωσα στον Πρόεδρο Βούτσιτς τις διπλωματικές σημειώσεις τεσσάρων κρατών που ανακαλούν την αναγνώριση του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου και το Συμβούλιο Ασφαλείας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο, την στιγμή που το κρίνει απαραίτητο, να ενημερώσει το κοινό για το ποια κράτη είναι. Με αυτή τη χειρονομία δίνουμε μια ευκαιρία στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μην ξεκινήσει η διαδικασία εισδοχής του Κοσσυφοπεδίου τον Ιούνιο, κάτι που δείχνει την ετοιμότητά μας για διαπραγματεύσεις και διάλογο».

Ο υπουργός τόνισε πως το Βελιγράδι θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους για να αποσύρει «τη μονομερώς κηρυγμένη ανεξαρτησία του λεγόμενου Κοσσυφοπεδίου» από διάφορα κράτη.

Ο Σελάκοβιτς πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τις σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών, "τουλάχιστον δύο παγκόσμιες δυνάμεις εργάζονται επί του παρόντος για την παροχή σοβαρής υλικοτεχνικής υποστήριξης στην Πρίστινα στην εκστρατεία για την απόκτηση νέων αναγνωρίσεων ανεξαρτησίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail