Τα είπε χύμα ο Οσκαρ Λαφοντέν: Οι ΗΠΑ φούσκωσαν την κρίση, πυροβολούμε τα πόδια μας με τις κυρώσεις

φωτο: Sandrο ΗaΙank, Wikimedia Cοmmοns
Η ουκρανική κρίση φούντωσε επειδή η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ αγνόησαν τα συμφέροντα της Ρωσίας για την ασφάλεια, δήλωσε ο Oskar Lafontaine, πρώην πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στη Γερμανία, σε συνέντευξή του στη Junge Welt. 

"Η Μόσχα μιλάει εδώ και 20 χρόνια για την αδυναμία της Ουκρανίας να ενταχθεί στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Επιμένει πως δεν μπορούν να τοποθετηθούν αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας", αναφέρει η δημοσίευση. 

Ο Γερμανός πολιτικός έκανε παραλληλισμούς μεταξύ Ουκρανίας και Κούβας.

"Το επιχείρημα ότι κάθε κράτος μπορεί να αποφασίσει μόνο του σε ποια συμμαχία θα ενταχθεί είναι ψευδές. Όλοι γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ δε θα επιτρέψουν ποτέ στην Κούβα να συνάψει στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία ή να τοποθετήσει [η Μόσχα] ρωσικούς πυραύλους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ή τον Καναδά", — σημείωσε ο Lafontaine. 

Ο πρώην πρόεδρος του SPD τάχθηκε επίσης κατά των μονομερών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, εξηγώντας ότι οι περιορισμοί καθιστούν τις γερμανικές εταιρείες λιγότερο ανταγωνιστικές. «Πυροβολούμε τον εαυτό μας στο πόδι», είπε. 

Ο Lafontaine ολοκλήρωσε επικρίνοντας την απόφαση της Ουάσιγκτον να διαθέσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στο Κίεβο, σημειώνοντας ότι αυτό μόνο θα παρατείνει την κρίση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail