Οι Ρώσοι γίνονται κορυφαίοι ξένοι αγοραστές τουρκικών κατοικιών

Pixabay
Οι τουρκικές πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 38,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο στις 133.058 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας την Τρίτη, με υπερδιπλάσιο αριθμό κατοικιών να πωλούνται σε Ρώσους σε σύγκριση με έναν μήνα νωρίτερα, ανέφερε το Reuters.

Οι πωλήσεις σε ξένους αυξήθηκαν κατά 58,1%, σύμφωνα με το ινστιτούτο. Οι Ρώσοι υπήκοοι ανέβηκαν στην κορυφή της λίστας τον Απρίλιο με 1.152 σπίτια από 547 τον Μάρτιο. Ακολούθησαν Ιρανοί και Ιρακινοί.

Πλούσιοι Ρώσοι ρίχνουν χρήματα σε ακίνητα στην Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναζητώντας ένα οικονομικό καταφύγιο στον απόηχο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων, λένε πολλές εταιρείες ακινήτων.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι τα στεγαστικά δάνεια τον Απρίλιο αυξήθηκαν 82,9 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος σε 32.030, αντιπροσωπεύοντας το 24,1 τοις εκατό των συνολικών πωλήσεων την περίοδο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail