Τα δεσμευμένα ρωσικά αποθέματα στην ΕΕ πολύ μικρότερα από το αναμενόμενο

ChristophMeinersmann / pixabay
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παγώσει περίπου 23 δισεκατομμύρια ευρώ (24,5 δισεκατομμύρια δολάρια) περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕμ Ντιντιέ Ρέιντερς, ο οποίος αποκάλυψε το ποσό σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Το ποσό είναι πολύ μικρότερο από το αναμενόμενο από τα αναφερόμενα 300 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν παγώσει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ως μέρος των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία κατά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Ρέιντερς, πάγωσαν επίσης φυσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ (10,68 δισεκατομμύρια δολάρια) που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματίες και αξιωματούχους, τα γιοτ και τις βίλες τους, για παράδειγμα.

Ο αξιωματούχος δεν ανέφερε εάν και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ είχαν αναφέρει την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και το ποσό τους.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ αποκαλύπτει το ποσό που πάγωσε σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Προηγουμένως, η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι συνολικά περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια από τα περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας κατασχέθηκαν παγκοσμίως, ποσό που είναι περίπου το ήμισυ των συνολικών αποθεματικών της Τράπεζας της Ρωσίας.

Από αυτά τα κεφάλαια, περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέρεται να πάγωσαν από τις ΗΠΑ, ενώ άλλα κεφάλαια φαίνεται να είναι διάσπαρτα σε κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail