Οι Ιάπωνες βλέπουν καχύποπτα την τοποθέτηση των περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην Οκινάουα

US Air Force / Staff Sgt. Μπέντζαμιν Σάτον
Περίπου το 80% των Ιαπώνων θεωρεί περίεργο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των αμερικανικών βάσεων βρίσκεται στο νότιο νομό της Οκινάουα της χώρας, αλλά περίπου το 70% χαρακτήρισε αυτό το γεγονός "αναπόφευκτο για την ασφάλεια της Ιαπωνίας", σύμφωνα με δημοσκόπηση του NHK.

Η έρευνα, που χρονολογείται να συμπέσει με την 50ή επέτειο από την επιστροφή της Οκινάουα στην Ιαπωνία, η οποία θα εορταστεί στις 15 Μαΐου, διεξήχθη από το Φεβρουάριο έως το Μάρτιο μεταξύ κατοίκων της Ιαπωνίας άνω των 18 ετών μέσω ταχυδρομείου. Συμμετείχαν 812 άτομα που ζουν στην Οκινάουα και 1.115 άτομα από άλλους ιαπωνικούς νομούς.

Έτσι, το 84% των ερωτηθέντων από την Οκινάουα και το 80% των ερωτηθέντων από άλλους νομούς χαρακτήρισαν το γεγονός πως πάνω από το 70% των αμερικανικών βάσεων στην Οκινάουα είναι «παράξενο» ή «κάπως περίεργο».

Την ίδια στιγμή, μόνο το 11% των κατοίκων της Οκινάουα και το 12% των κατοίκων από άλλους νομούς πιστεύουν ότι η ανάπτυξη αμερικανικών βάσεων στον νομό είναι «απαραίτητη για την ασφάλεια της Ιαπωνίας» και «αναπόφευκτη για την ασφάλεια της Ιαπωνίας» - 51% και 68%, αντίστοιχα. 

Η Οκινάουα αποτελεί μόνο το 0,6% της ιαπωνικής επικράτειας, αλλά φιλοξενεί το 74% των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και περισσότερες από τις μισές στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τη νομαρχιακή διοίκηση, υπάρχουν 25.800 στρατιωτικοί των ΗΠΑ και 19.000 μέλη των οικογενειών τους και πολίτες των ΗΠΑ στην Οκινάουα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail