Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να γίνει παράρτημα του ΝΑΤΟ, είπε ο Λαβρόφ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί σε επιθετικό παίκτη, σε αυτό το πλαίσιο, η «ακίνδυνη» επιθυμία του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ είναι αμφισβητήσιμη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Οι Ουκρανοί συνάδελφοι δηλώνουν δημόσια ότι είναι έτοιμοι να αποκτήσουν καθεστώς μπλοκ, μη πυρηνικό καθεστώς, σε αντίθεση με αυτό που είπε ο Πρόεδρος Ζελένσκι στη διάσκεψη του Μονάχου τον Ιανουάριο πως "ήταν λάθος να εγκαταλείψουμε τα πυρηνικά όπλα", ωστόσο, τώρα είναι έτοιμοι να δηλώσουν ουδέτερο καθεστώς εκτός μπλοκ όταν λαμβάνουν εγγύηση εκτός ΝΑΤΟ και εκτός άλλων μη πολιτικών μπλοκ. Αλλά ταυτόχρονα, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να τονίσουν την επιθυμία τους να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε. μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της ΚΑΚ.

Ο Λαβρόφ σημείωσε πως «το αβλαβές μιας τέτοιας επιθυμίας του Κιέβου εγείρει σοβαρές αμφιβολίες, ... δεδομένου ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μετατραπεί από μια εποικοδομητική οικονομική πλατφόρμα ... σε έναν επιθετικό, μαχητικό παίκτη».

«Αυτές ορμούν ακριβώς κατά μήκος των τροχιών που ήδη χαράσσει το ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι την τάση ότι συγχωνεύονται με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία και στην πραγματικότητα θα επιτελούν τις λειτουργίες του παραρτήματός της» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail