Πούτιν σε Μακρόν - Σολτς: Η Δύση να άρει τις κυρώσεις κι εμείς θα βρούμε τρόπο να πάρετε σιτηρά

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε το Σάββατο στους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας πως η Μόσχα είναι έτοιμη να αναζητήσει τρόπους για να μεταφέρει σιτηρά που έχουν κολλήσει στα ουκρανικά λιμάνια, αλλά ζήτησε από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις.

Ο αρχηγός του Κρεμλίνου προειδοποίησε επίσης τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς να μην αυξήσουν τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την κατάσταση στη φιλοδυτική χώρα.

Οι συνομιλίες διήρκεσαν 80 λεπτά, ανακοίνωσε το γραφείο της καγκελαρίας.

Ο Πούτιν είπε πως οι δυσκολίες στην προμήθεια σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές ήταν αποτέλεσμα «λανθασμένων οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών των δυτικών χωρών».

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην εξεύρεση επιλογών για την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας», είπε ο Πούτιν στους Macron και Scholz, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Η αύξηση της προσφοράς ρωσικών λιπασμάτων και αγροτικών προϊόντων θα συμβάλει επίσης στη μείωση των εντάσεων στην παγκόσμια αγορά τροφίμων, η οποία, φυσικά, θα απαιτήσει την άρση των σχετικών κυρώσεων».
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail