Λουκασένκο είπε ότι η Ρωσία θα βοηθήσει τη Λευκορωσία στην παραγωγή πυραύλων

RIA Novosti / Υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε συμφωνίες με τη Ρωσία για βοήθεια στο Μινσκ στον τομέα της παραγωγής πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων τύπου Iskander, αναφέρει η ιστοσελίδα του Λευκορώσου προέδρου.

"Η Ρωσία θα βοηθήσει τη Λευκορωσία στον τομέα της παραγωγής πυραύλων, συμπεριλαμβανομένου του δείγματος Iskander. Έχουν επιτευχθεί σχετικές συμφωνίες στο υψηλότερο επίπεδο, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο σε μια συνάντηση για την κρατική αμυντική εντολή", αναφέρει το μήνυμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για βοήθεια στην ανάπτυξη ενός νέου αποτελεσματικού «μοντέλου» πυραύλων Iskander», το οποίο εργάζεται στη Λευκορωσία.

«Συμφωνήσαμε ξεκάθαρα: Πούτιν, Ρογκόζιν, Λουκασένκο, ποιος άλλος ήταν εκεί -άνθρωποι που ασχολούνται με την παραγωγή πυραύλων στη Ρωσία- ώστε να δουν τις εξελίξεις μας. Εμείς Εξάλλου, δημιουργούμε ένα νέο πύραυλο. Ένας πολύ αποτελεσματικός πύραυλος περίπου σαν το μοντέλο Iskander. Και υπήρχε πλήρης υποστήριξη», είπε ο Λευκορώσος πρόεδρος. 

Διευκρίνισε ότι έθεσε ως προτεραιότητα να αναπτύξει πολλά υποσχόμενα μοντέλα όπλων, κυρίως πυραύλων, ενώπιον της κυβέρνησης της Λευκορωσίας μετά από πρόσφατη συνάντηση στην Άπω Ανατολή με τον Ρώσο πρόεδρο. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail