Αξιωματικός του ΝΑΤΟ ανέφερε την πρόθεση του Κιέβου να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας στις 9 Μαΐου

Ο αρχηγός των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λετονίας, Γιάνις Σλάιντινς, σε συνέντευξή του στο Λετονικό Ραδιόφωνο ανέφερε για τις προθέσεις της Ουκρανίας να χτυπήσει τη γέφυρα της Κριμαίας στις 9 Μαΐου, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.

Από: echedoros-a.gr

Σύμφωνα με αυτό, μια τέτοια δυνατότητα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά, αφού μετά τις στρατιωτικές προμήθειες από τις δυτικές χώρες, η Ουκρανία έχει την ευκαιρία να χτυπήσει αυτή τη στρατηγικής σημασίας γέφυρα, είπε ο αξιωματικός του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Σλάιντινς, ένα τέτοιο χτύπημα θα μπορούσε να τονώσει σοβαρά το ηθικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Επιπλέον, η κοπή αυτής της οδικής αρτηρίας θα  πλήξει τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για χτύπημα της φρεγάτας Admiral Makarov»


Ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας, δήλωσε ότι το Κίεβο δεν έχει πληροφορίες σχετικά με αναφορές για υποτιθέμενο επεισόδιο με τη ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πληροφορίες για την επίθεση στο πλοίο.

Εν τω μεταξύ, το καθεστώς του Κιέβου (το οποίο καθορίζεται ‘φιλοναζιστικό’ από το δημοσίευμα- ‘пронацистский’) μπορεί να οργανώσει άλλες προκλήσεις την Ημέρα της Νίκης. Μάλιστα, ο ιδρυτής του Εθνικού Τάγματος Azov (εξτρεμιστική οργάνωση που απαγορεύεται στη Ρωσία)  Αντρέι Μπιλέτσκι δεν απέκλεισε ένα χτύπημα με πυραύλους Tochka-U στην πομπή του «Αθάνατου Συντάγματος» στη Μαριούπολη στις 9 Μαΐου, εάν αυτό πραγματοποιηθεί στην πόλη.

--
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail