Πρόεδρος της Ουκρανίας: περίπου 700 χιλιάδες στρατιώτες μάχονται για τη χώρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο, προέκυψαν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την προσωπική κατάσταση των δυνάμεων που υπερασπίζονται την Ουκρανία από τη ρωσική επίθεση. 

Από: echedoros-a.gr

Οι πληροφορίες έκαναν γνωστό ότι, σύμφωνα με το μήνυμα του Προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος εμφανίστηκε σε μια από τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, το κράτος υπερασπίζεται αυτήν τη στιγμή με περίπου 700 χιλιάδες στρατιώτες.

Πρέπει να ειπωθεί ότι αυτή είναι μια κατά προσέγγιση εκτίμηση και δεν ισχύει μόνο για το προσωπικό του επιχειρησιακού στρατού.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι 700.000. Βλέπετε το αποτέλεσμα της δουλειάς 700.000 μαχόμενων ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Ζελένσκι εξέφρασε την πεποίθηση ότι για να αμυνθεί η Ουκρανία δεν θα αρκούσαν 250-260 χιλιάδες στρατιώτες και ως εκ τούτου στις αρχές του 2022 υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση των αμυντικών δυνάμεων κατά 100.000 ατόμων.

Ακόμα κι αυτό, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να σταματήσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση από τη Ρωσία. «Νομίζω ότι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Αυτοί (δηλαδή οι Ρώσοι) δεν ήξεραν πολλά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έπρεπε επίσης να επισημάνει ότι δεδομένου του μεγέθους των δυνάμεων που χρησιμοποιεί η Ρωσία -και μάλιστα κινητοποίησε τις εφεδρείες της και πραγματοποίησε μια «σιωπηλή» κινητοποίηση- μια τέτοια επίθεση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από καμία ευρωπαϊκή χώρα.
Όπως τόνισε, η Ρωσία μετατόπισε μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας και της κατεχόμενης Κριμαίας και το μόνο μέρος όπου δεν παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των στρατιωτών ήταν η Υπερδνειστερία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail