Η Ρωσία γίνεται ένας από τους 5 κορυφαίους προμηθευτές πετρελαίου της Ινδίας

12019 / pixabay
Το φτηνό ρωσικό αργό πετρέλαιο προσελκύει τους ευαίσθητους ως προς τις τιμές αγοραστές της Ινδίας σε σημείο που η Ρωσία έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην Ινδία τον Απρίλιο, ανεβαίνοντας από τη 10η θέση το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία παρακολούθησης αποστολών που συγκεντρώθηκαν από το Reuters.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο, αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές ρωσικού αργού τον περασμένο μήνα, όταν οι αποστολές ήταν κατά μέσο όρο 277.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων που συνέλεξε το Reuters από εμπορικές πηγές. Αυτό συγκρίνεται με τις εισαγωγές της Ινδίας περίπου 66.000 bpd ρωσικού αργού πετρελαίου τον Μάρτιο. Τον περασμένο μήνα, το ρωσικό πετρέλαιο αντιπροσώπευε το 6 τοις εκατό του συνόλου των εισαγωγών αργού στην Ινδία - ένα μερίδιο ρεκόρ στις ρωσικές αποστολές.

Οι συνολικές εισαγωγές αργού ινδικού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 6,9% σε μηνιαία βάση, φθάνοντας τα 4,7 εκατομμύρια bpd τον Απρίλιο, με το Ιράκ να διατηρεί την πρώτη θέση του προμηθευτή, ακολουθούμενο από δύο άλλους μεγάλους εξαγωγείς από τον Κόλπο, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Η Ρωσία μετακινήθηκε από τη 10η στην τέταρτη θέση τον Απρίλιο και πρόκειται να αντιπροσωπεύει ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο των εισαγωγών αργού ινδικού αργού το Μάιο. Η Ινδία θα μπορούσε να εισάγει έως και 487.500 bpd ρωσικό πετρέλαιο το Μάιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Refinitiv που επικαλείται το Reuters.

Η Ινδία επίσης φέρεται να διαπραγματεύεται απότομες εκπτώσεις για το ρωσικό πετρέλαιο που είναι έτοιμη να αγοράσει, ζητώντας κάτω από 70 δολάρια ανά βαρέλι για να αντισταθμίσει τα προβλήματα εφοδιαστικής, χρηματοδότησης και κυρώσεων για την αγορά αργού που είναι πλέον τοξικό για το μεγαλύτερο μέρος της Δύσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail