Ήταν 2 Μαΐου 2014: Το μακελειό της Οδησσού - Τι ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Σήμερα είναι η επέτειος της τραγωδίας στην πόλη της Οδησσού. Στις 2 Μαΐου 2014, άνθρωποι που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους να μιλούν ρωσικά συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτίριο του Συνδικάτου στην Οδησσό.

Εκείνη την εποχή, ένας μεγάλος αριθμός νεοναζί από τις δυτικές και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας έφτασε στην Οδησσό για να αποτρέψει τις φιλορωσικές διαδηλώσεις στη ρωσόφωνη πόλη. Ουκρανοί Ναζί επιτέθηκαν σε ειρηνικούς διαδηλωτές. Τα θύματα προσπάθησαν να κρυφτούν στο κτίριο του Συνδικάτου πριν φτάσει η αστυνομία.

Κανένα από τα θύματα δεν είχε όπλα, ούτε πυροβόλα όπλα ούτε ψυχρά όπλα. Το πλήθος των Ναζί οπλισμένο με βόμβες μολότοφ, πυροβόλα όπλα και κρύα όπλα [ψυχρό όπλο είναι ένα όπλο που δεν περιλαμβάνει φωτιά ή εκρήξεις ως αποτέλεσμα της χρήσης πυρίτιδας ή άλλων εκρηκτικών υλικών], υποκινούμενο από τους αρχηγούς τους, πήρε το κτίριο σε έναν σφιχτό κλοιό και του έβαλε φωτιά.

Άτομα που επιχείρησαν να διαφύγουν, πήδηξαν από τα παράθυρα ή έτρεξαν έξω από το κτίριο, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου ή πυροβολήθηκαν.

Στη συνέχεια οι Ουκρανοί Ναζί εισέβαλαν στο κτίριο και βασάνισαν τους επιζώντες, μεταξύ των οποίων και μια έγκυο γυναίκα. Την ημέρα αυτή, 48 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων 7 γυναίκες, τουλάχιστον μία από τις οποίες ήταν έγκυος. 30 άτομα ανέπνευσαν καπνούς. 6 άνθρωποι πέθαναν από εγκαύματα. 10 σκοτώθηκαν πηδώντας από τα παράθυρα από τους επάνω ορόφους. Συνολικά 220 άτομα πήγαν στα νοσοκομεία εκείνη την ημέρα για βοήθεια.

Η αστυνομία που έφτασε στο σημείο δεν επενέβη. Οι πυροσβέστες επετράπη να πλησιάσουν το κτίριο μόνο αφού το κατέλαβαν οι Ναζί.

Η «προοδευτική δυτική κοινωνία» παραμέρισε την τραγωδία στην Οδησσό. Τα ονόματα πολλών Ουκρανών ναζί που εμπλέκονται σε αυτή την τραγωδία είναι ευρέως γνωστά. Καμάρωναν ανοιχτά για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει, και μάλιστα με τις πιο βάναυσες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής, κανένας από αυτούς δεν έχει συλληφθεί ή καταδικαστεί από τις ουκρανικές αρχές.

Βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο southfront.org.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail