Η Πολωνία θέλει να βοηθήσει στη διύλιση πετρελαίου τη Γερμανία που το 1939 την έκοψε στη μέση

martex5 / pixabay - Το λιμάνι του Γκντάνσκ
Freepen.gr - Η Πολωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη Γερμανία με τη διύλιση πετρελαίου της, ώστε να αρνηθεί το ρωσικό πετρέλαιο, είπε στους δημοσιογράφους η Πολωνή υπουργός Κλίματος και Περιβάλλοντος Άννα Μόσκβα πριν πετάξει στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση των υπουργών ενέργειας της ΕΕ.

Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές ανακοίνωσαν επίσημα πως μέχρι το τέλος του έτους σκοπεύουν να εγκαταλείψουν πλήρως το ρωσικό πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα. Η Βαρσοβία καλεί όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πράξουν το ίδιο και ασκεί ενεργά πιέσεις για την επιβολή κατάλληλων κυρώσεων.

"Τις τελευταίες ημέρες, η Γερμανία μιλάει όλο και περισσότερο για την επιθυμία, καθώς και για το πραγματικό σχέδιο στήριξης των κυρώσεων στο πετρέλαιο. Θα έχω άλλη μια συνάντηση με τον αντικαγκελάριο Habek εμβαθύνοντας τις συνομιλίες που ξεκινήσαμε στην Πολωνία», είπε η Μόσκβα.

"Εμείς, ως Πολωνία, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε με το διυλιστήριό μας στο Γκντανσκ τις φιλοδοξίες της γερμανικής πλευράς για απορωσοποίηση. Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η τελευταία φωνή που θα εμποδίσει και θα αποτρέψει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο", πρόσθεσε η Πολωνή υπουργός.

Ποιος θα το έλεγε ότι η Πολωνία, που ο Χίτλερ μαζί με τον Στάλιν [βεβαίως] έκοψαν στη μέση την Πολωνία το 1939, και όπου οι Γερμανοί πραγματοποίησαν φρικαλεότητες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα έσπευδε να προσφέρει βοήθεια στο Βερολίνο. Εκτός εάν...μέσω αυτής της κίνησης υπηρετείται κάποιο γενικότερο αναθεωρητικό σχέδιο πολωνικής έμπνευσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail