The Hill: Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μια ισχυρή κρίση λόγω των αντιρωσικών κυρώσεων

SatyaPrem / pixabay
Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να σώσει την οικονομία της χώρας από μια ισχυρή οικονομική κρίση εάν άρει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν πρόσφατα κατά της Ρωσίας, γράφει το The Hill.

Η έξοδος της Μόσχας από τις πρόσφατες κυρώσεις θα επιταχύνει το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των διεθνών αγορών ενέργειας, τονίζει το κείμενο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της δημοσίευσης, Μαρκ Τζόφι, οι υψηλές τιμές της ενέργειας και η άνευ προηγουμένου αύξηση του πληθωρισμού στην εγχώρια αγορά αποτελούν ανησυχητικά σημάδια επικείμενης οικονομικής ύφεσης. 

Σημείωσε πως η αποκλιμάκωση των διεθνών συγκρούσεων και η διαφοροποίηση των προμηθευτών καυσίμων θα βοηθήσει την Ουάσιγκτον να διατηρήσει την οικονομία στη ζωή.

Το κείμενο εξηγεί ότι οι υψηλότερες τιμές των καυσίμων αυξάνουν το κόστος των γεωργικών προϊόντων και το τελικό κόστος, κάτι που θα χτυπήσει τον καταναλωτή κι αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μείωση της αγοραστικής δύναμης. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail