Το απότομο εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο είναι επιβλαβές για τη γερμανική, ευρωπαϊκή οικονομία — Scholz

ΕΡΑ-ΕFΕ/CLΕΜΕΝS ΒΙLΑΝ
Freepen.gr - Ένα απότομο εμπάργκο φυσικού αερίου δε θα έφερνε γρήγορη ειρήνη στην Ουκρανία και είναι σημαντικό για τη Γερμανία να αποφύγει μια σοβαρή οικονομική κρίση, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Spiegel.

«Πρώτον, δε βλέπω καθόλου ότι το εμπάργκο φυσικού αερίου θα σταματούσε τον πόλεμο», είπε ο Scholz. "Δεύτερον, λέτε σα να κερδίζουμε από αυτό. Το θέμα είναι πως θέλουμε να αποφύγουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση, απώλειες εκατομμυρίων θέσεων εργασίας και [κλείσιμο] εργοστασίων που δε θα ανοίξουν καθόλου. Αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τη χώρα μας, για ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Γερμανοί ειδικοί επανέλαβαν ότι η απόρριψη του ρωσικού φυσικού αερίου θα ήταν επιζήμια για την εγχώρια οικονομία και θα συνεπαγόταν σοβαρές οικονομικές απώλειες. Το Βερολίνο εργάζεται ταυτόχρονα για την εγκατάλειψη των ρωσικών ενεργειακών πόρων με την πάροδο του χρόνου.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail