Η Ινδία παραλαμβάνει περισσότερους S-400

Η Ινδία έχει λάβει παραγγελία ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, με αξιωματούχους να δηλώνουν ότι οι αποστολές θα συνεχιστούν παρά τις προσπάθειες της Δύσης να αναγκάσουν χώρες σε όλο τον κόσμο να διακόψουν τις σχέσεις με τη Μόσχα λόγω της συνεχιζόμενης στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία.

Οι πλατφόρμες πυραύλων έφτασαν στη χώρα από αέρος και θάλασσα και έκτοτε έχουν αναπτυχθεί σε «καθορισμένες τοποθεσίες», δήλωσαν στην India Today την Πέμπτη ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας πως οι S-400 είναι «τώρα σε λειτουργία».

«Συνεχίζουμε να παραλαμβάνουμε τις αποστολές μας χωρίς καθυστερήσεις ή προβλήματα, και η τελευταία παρτίδα ελήφθη πριν από λίγες ημέρες παρά τον πόλεμο [στην Ουκρανία]», δήλωσε ένας ανώνυμος αξιωματούχος.

Η Ρωσία είναι ο κορυφαίος προμηθευτής όπλων στον ινδικό στρατό, ο οποίος αυτήν την στιγμή "αποθηκεύει ανταλλακτικά και εξοπλισμό", πρόσθεσαν οι πηγές, αν και είπαν ότι αυτές οι προσπάθειες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες στο μέλλον λόγω των δυτικών κυρώσεων και των "περιορισμών του τραπεζικού συστήματος" στη Μόσχα.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail