Δικαιολογίες για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ορόσημα της Ουκρανικής σύγκρουσης

Η 49η ημέρα της σύγκρουσης ξεκίνησε με αναφορές ότι τη νύχτα της 13ης προς 14η Απριλίου, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Μόσχα, υπέστη σοβαρές ζημιές ή βυθίστηκε. Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης επικαλέστηκαν το υπουργείο Άμυνας ότι το καταδρομικό είχε πυροδοτήσει πυρομαχικά ως αποτέλεσμα πυρών. Το πλήρωμα εκκενώθηκε.

southfront.org - Παρουσίαση Freepen.gr

Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η Μόσχα δέχθηκε επίθεση με πυραύλους από την ακτογραμμή μεταξύ Οδησσού και Νικολάγιεφ. Οι πύραυλοι έπληξαν την πλευρά του λιμανιού, με αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση. Η άνωση του καταδρομικού δυσχέραιναν οι καιρικές συνθήκες της θάλασσας. Ως αποτέλεσμα όλων των αθροιστικών παραγόντων το καταδρομικό βυθίστηκε.

Ένα πλοίο αυτής της κατηγορίας στις συνθήκες της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσε να είχε δεχθεί επιτυχή επίθεση είτε από ένα σύμπλεγμα αντιπλοϊκών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων και αεροσκαφών, είτε από υποβρύχιο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο στρατός του ΝΑΤΟ να εμπλέκεται άμεσα στην επίθεση.

Αυτό έγινε επίσης μια κατάλληλη εκτροπή από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Μαριούπολη. Στις 12 και 13 Απριλίου, πάνω από 1.300 Ουκρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί παραδόθηκαν οικειοθελώς στη ρωσική αιχμαλωσία ή αναγκάστηκαν να το κάνουν υπό την απειλή εξόντωσης εκεί. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή αριθμό παράδοσης στρατιωτών και αξιωματικών των αντιμαχόμενων στρατών από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ωστόσο, το Κίεβο ισχυρίστηκε πως ένας σημαντικός αριθμός στρατιωτών από την 36 Ταξιαρχία μπόρεσε να ενωθεί με τη φρουρά Azovstal ενισχύοντάς την.

Η ίδια η περιοχή του εργοστασίου Azovstal είναι ένα ισχυρό οχυρό με εκτεταμένες υπόγειες επικοινωνίες πολλαπλών επιπέδων. Ο βαθμός οχύρωσης του Azovstal είναι πολύ ανώτερος από αυτόν του ναζιστικού φρουρίου Könisberg κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Η οχυρωμένη περιοχή κοντά στο εργοστάσιο Illich, το οποίο τώρα ελέγχεται μόνο εν μέρει από τις δυνάμεις του Κιέβου, εξαφανίστηκε.

Το λιμάνι βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων της Ρωσίας και της DPR. Όλοι οι όμηροι, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, αφέθηκαν ελεύθεροι. Διάσπαρτες μονάδες υπέρ του Κιέβου αμύνονται στις κατοικημένες περιοχές της συνοικίας Primorsky.

Από τις 14 Απριλίου, συνεχίζεται ο καθαρισμός χωριστών κτιρίων σε κατοικημένες περιοχές δίπλα στη βιομηχανική ζώνη Azovstal. Μαχητές του τάγματος Azov προσπαθούν να βρουν καταφύγιο σε υπόγεια κτιρίων κατοικιών με στόχο αργότερα να βγουν από την πόλη ως άμαχοι.

Σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, υπήρχαν τουλάχιστον 14.000 από τους πιο μάχιμους και καταρτισμένους στρατιώτες των δυνάμεων του Κιέβου στο έδαφος της Μαριούπολης προτού περικυκλωθεί. Από τις 13 Απριλίου, οι υπόλοιπες δυνάμεις υπολογίζονταν μεταξύ 4.000 και 6.000 ως έτοιμοι για μάχη.

Περισσότερες μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ξένοι μισθοφόροι έχουν φτάσει στις περιοχές του Ντόνετσκ, του Λουχάνσκ και του Χάρκοβο για να συμμετάσχουν στην επερχόμενη μάχη για αυτές τις περιοχές στα ανατολικά. Ο ρωσικός στρατός εκμεταλλεύτηκε την ορμή και χτύπησε στη συγκέντρωση των στρατευμάτων του Κιέβου. Για παράδειγμα, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε έξι προπύργια των μονάδων της 24ης Ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας κοντά στο χωριό Πόπασνα. Ανά 120 στρατιωτικούς της μονάδας καταστράφηκαν έντεκα τεθωρακισμένα οχήματα και δεκατέσσερα οχήματα διαφόρων σκοπών.

Από το Χάρκοβο υπάρχουν αναφορές ότι στην πόλη συγκροτούνται τρία νέα εθνικιστικά τάγματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Αυτά τα τάγματα υποτίθεται πως αποκλείουν το Χάρκοβο από τα νότια και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουν στον τοπικό πληθυσμό να εγκαταλείψει την πόλη.

Στον τομέα Izyum, ρωσικές μονάδες προελαύνουν προς το Sloviansk και το Kramatorsk από τα βόρεια.

Εν τω μεταξύ, μεγάλος αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών έχει συγκεντρωθεί στην περιοχή Belgorod της Ρωσίας. Αυτές οι μονάδες είναι πιθανό να λάβουν μέρος στην επερχόμενη μάχη για την ανατολική Ουκρανία.

Το βράδυ της 13ης Απριλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είχε καταγράψει απόπειρες δολιοφθοράς και χτυπήματα από ουκρανικές δυνάμεις εναντίον εγκαταστάσεων σε ρωσικό έδαφος. Ανέφερε πως εάν συνεχιστούν τέτοια επεισόδια, η Ρωσία θα χτυπήσει στα ουκρανικά κέντρα λήψης αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στο Κίεβο, κάτι που ο ρωσικός στρατός μέχρι στιγμής απέφυγε να κάνει. Αυτή η δήλωση εγείρει μια σειρά ερωτημάτων. Για παράδειγμα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Ρωσίας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε πόλεμο πλήρους κλίμακας, τουλάχιστον με το «φιλοΝΑΤΟϊκό» καθεστώς του Κιέβου στην Ουκρανία και πιθανώς με το ΝΑΤΟ, έστω και έμμεσα; Γιατί ο ρωσικός στρατός απέφυγε να χτυπήσει τα «κέντρα λήψης αποφάσεων» όταν προσπάθησε να αποκλείσει το Κίεβο; Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Medinsky, του Peskov και ορισμένων άλλων πολιτικών στα τρέχοντα γεγονότα; Γιατί, μέχρι πρόσφατα, δεν υπήρχε στρατιωτική ενότητα διοίκησης στη στρατιωτική επιχείρηση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία, όπως δηλώνουν και καταδεικνύουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αυτόπτες μάρτυρες και γεγονότα στην πρώτη γραμμή;

Η προμήθεια όπλων στο Κίεβο από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης εντείνεται. Η άμεση συμμετοχή των μονάδων του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση είναι στην ημερήσια διάταξη. Σύμφωνα με τοπικές πηγές και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης, έως και το 40 τοις εκατό των πιο έτοιμων ουκρανικών μονάδων αποτελούνται ήδη από πολίτες κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Το περιστατικό με το ρωσικό καταδρομικό Μόσκβα θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για μια απότομη κλιμάκωση της σύγκρουσης, η οποία είναι προς το συμφέρον μεγάλου μέρους των λεγόμενων «παγκόσμιων ελίτ». Η δύσκολη εσωτερική πολιτική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία τροφοδοτεί την επιθυμία των κυρίαρχων ελίτ να διατηρήσουν την εξουσία ξεκινώντας και με τη δικαιολογία του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail