Λιθουανία: Τουρκικό πλοίο εκκένωσε μέλη του πληρώματος του Moskva

Freepen.gr - Τουρκικό πλοίο εκκένωσε 54 μέλη του πληρώματος της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας Moskva, το οποίο φέρεται να χτυπήθηκε από την Ουκρανία, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας της Λιθουανίας.

Το ρωσικό καταδρομικό έστειλε σήμα κινδύνου τη νύχτα, έγραψε ο Arvydas Anusauskas στο Facebook.

«Στη 1.14 π.μ., το καταδρομικό πήρε κλίση στο πλάι και μετά από μισή ώρα, όλος ο ηλεκτρισμός κόπηκε. Από τις 2 τα ξημερώματα, το τουρκικό πλοίο εκκένωσε 54 ναύτες από το καταδρομικό και περίπου στις 3 τα ξημερώματα, η Τουρκία και η Ρουμανία ανέφεραν ότι το πλοίο είχε βυθιστεί τελείως. Η σχετική απώλεια ρωσικού προσωπικού είναι ακόμα άγνωστη, αν και στο πλοίο επέβαιναν 485 πλήρωμα (66 από τους οποίους ήταν αξιωματικοί)», είπε ο Anusauskas.

Αργά την Τετάρτη, ο Μαξίμ Μαρτσένκο, επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης της Οδησσού, έγραψε στο Telegram ότι το Moskva χτυπήθηκε με δύο αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune.

"Οι πύραυλοι Neptune που φρουρούσαν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν πολύ σοβαρές ζημιές στο ρωσικό πλοίο. Δόξα στην Ουκρανία!" αναφέρει στην ανάρτησή του.

Υποστήριξε επίσης πως στο πλοίο επέβαιναν περίπου 510 μέλη του πληρώματος.

 
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξέσπασε φωτιά στο πλοίο και κατασβέστηκε.

"Η πηγή της πυρκαγιάς στο καταδρομικό Moskva είναι εντοπισμένη. Δεν υπάρχει ανοιχτό μέτωπο. Οι εκρήξεις πυρομαχικών σταμάτησαν", ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Ανέφερε ότι το καταδρομικό παρέμενε στην επιφάνεια, ο κύριος πυραυλικός οπλισμός του δεν υπέστη ζημιές και πως ελήφθησαν μέτρα για τη ρυμούλκηση του σκάφους στο λιμάνι.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι το Moskva βυθίστηκε σε καταιγίδα κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης, αφού υπέστη ζημιά στο κύτος του από τη φωτιά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail