Ο χριστιανικός θησαυρός που έφερε μαζί του το καταδρομικό Moskva - Μυστήριο η τύχη του

Freepen.gr - Το ρωσικό καταδρομικό Moskva που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα μπορεί να μετέφερε τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού όπως αναφέρει σε δημοσίευμα το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

Το Moskva - το οποίο βοήθησε στην κατάληψη της Οφιούσας στην αρχή του πολέμου - βυθίστηκε την Πέμπτη αφού υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από έκρηξη που ένας Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι ήταν αποτέλεσμα επίθεσης πυραύλων.

Το 2020, αποφασίστηκε ότι ένα τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού, θα μεταφερόταν στο Moskva, δήλωσε στο TASS ο μητροπολίτης της περιφέρειας της Σεβαστούπολης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Σεργκέι Χαλιούτα.

«Αυτό το τεμάχιο ανήκε σε μια καθολική εκκλησία, αλλά το απέκτησαν ανώνυμοι προστάτες των τεχνών και ήταν θέλησή τους να το στείλουν στον στόλο [της Μαύρης Θάλασσας]», είπε ο Χαλιούτα στο TASS. "Το καταδρομικό Moskva έχει ένα παρεκκλήσι, όπου πραγματοποιούνται Ακολουθίες".

Το τεμάχιο του Τιμίου Σταυρού του Moskva ήταν ενσωματωμένο σε έναν μεταλλικό σταυρό του 19ου αιώνα, ο οποίος με τη σειρά του αποθηκεύτηκε σε μια λειψανοθήκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail