Μυστήριο με το καταδρομικό Moskva: Το χτύπησαν με Neptune και το βυθίζουν οι Ουκρανοί;

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός έπληξε το ρωσικό καταδρομικό Moskva με πυραύλους Neptune, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο πολεμικό πλοίο.

Ο Maksym Marchenko, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, το ανακοίνωσε στο Telegram, αναφέρει το Ukrinform.

"Επιβεβαιώθηκε ότι το πυραυλικό καταδρομικό Moskva πήγε σήμερα ακριβώς εκεί που στάλθηκε από τους συνοριοφύλακες μας στο Snake Island. Οι πύραυλοι Neptune που φρουρούσαν τη Μαύρη Θάλασσα προκάλεσαν πολύ σοβαρή ζημιά στο ρωσικό πλοίο", είπε ο Marchenko.

Ο ανταποκριτής του Open Θανάσης Αυγερινός μετέφερε κι αυτός τις πληροφορίες που μεταδίδονται στο διαδίκτυο κάνοντας λόγω για σοβαρό πλήγμα στο γόητρο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ενώ εφόσον επιβεβαιωθεί η εγκατάλειψή του από το πλήρωμα, οι Ρώσοι θα το βυθίσουν οι ίδιοι καθώς έχει πάρει κλίση και δεν είναι δυνατό να σωθεί.

Επίσης αναφέρει ότι μεταδίδονται πληροφορίες πως για λόγους αντιπερισπασμού το πλοίο είχε εμπλακεί με ένα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV Bayraktar TB-2, για να τραβήξει την προσοχή των ηλεκτρονικών συστημάτων και του πληρώματος, και δέχθηκε την επίθεση με τους αντιπλοϊκούς πυραύλους Neptune, που εκτοξεύθηκαν πιθανότατα από την ακτογραμμή μεταξύ Οδησσού και Νικολάεφ.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail