FT: Τα λόγια του Μπόρις Τζόνσον για τη Ρωσία θα «τσαντίσουν την Ουκρανία»

Freepen.gr - Τα λόγια του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη ρωσική στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία έρχονται σε αντίθεση με το «ενωμένο μέτωπο» των Big Seven, γράφουν οι Financial Times. 

Νωρίτερα, ο Τζόνσον αναγνώρισε την πιθανότητα μιας ρωσικής νίκης ως ρεαλιστική. «Είναι λυπηρό που αυτή είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, φυσικά», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου, σχολιάζοντας τις εκτιμήσεις των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών για την πιθανότητα παράτασης της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους και τη νίκη της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα λόγια του Τζόνσον έρχονται σε αντίθεση με τη δική του ρητορική: μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, εξέφρασε τη σιγουριά του για τη «νίκη» της Ουκρανίας. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δήλωση του πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση με το «ενιαίο μέτωπο» των «Big Seven».

Επιπλέον, ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ είπε στην εφημερίδα ότι η παρατήρηση του Τζόνσον θα «τσαντίσει το Κίεβο». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail