Ο Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο άρχισε να λαμβάνει "τα όπλα που ζήτησε"

Freepen.gr - Ο Volodymyr Zelenskyy είπε κατά τη διάρκεια ενός μηνύματος βίντεο ότι η Ουκρανία άρχισε να λαμβάνει "τα όπλα που ζήτησε", αλλά δεν κατονόμασε συγκεκριμένα όπλα και εταίρους. 

"Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εταίρους μας που επιτέλους μας άκουσαν. Οι οποίοι μας παρέχουν ακριβώς αυτό που ζητήσαμε", είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας για την προμήθεια όπλων στη χώρα. 

Νωρίτερα το καναδικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η χώρα μετέφερε βαρύ πυροβολικό και οβίδες στην Ουκρανία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας ξεκίνησε την Πέμπτη προς την Πολωνία με 200 τόνους πυρομαχικά και στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και οχήματα. 

Επίσης την Πέμπτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 72 οβιδοβόλων με 144.000 βλήματα και περισσότερα από 121 τακτικά μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα Phoenix Ghost που το Πεντάγωνο έκρινε κατάλληλα «για το Ντονμπάς».


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail