Η Ουκρανία θα λάβει προσαρμοσμένα drones μάχης από τις ΗΠΑ

Joa70 / pixabay
Οι ΗΠΑ θα στείλουν τα νεότερα μαχητικά drones Phoenix Ghost στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη. Οι χώρες του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν όλο και περισσότερο το Κίεβο μετά την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της χώρας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το drone «αναπτύχθηκε γρήγορα από την Πολεμική Αεροπορία ως απάντηση ειδικά στις ουκρανικές απαιτήσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας Τζον Κίρμπι σε τακτική ενημέρωση Τύπου. «Σε συζητήσεις με τους Ουκρανούς σχετικά με τις απαιτήσεις τους, πιστεύαμε πως αυτό το συγκεκριμένο σύστημα θα ταίριαζε πολύ καλά στις ανάγκες τους, ιδιαίτερα στην ανατολική Ουκρανία».

Ο Kirby είπε ότι το Phoenix Ghost μοιάζει κάπως με τα drones καμικάζι Switchblade που η Ουάσιγκτον είχε ήδη υποσχεθεί στο Κίεβο. Το drone είναι «σχεδιασμένο για τακτικές επιχειρήσεις» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτήρηση, αλλά «η κύρια εστίασή του είναι η επίθεση», είπε ο εκπρόσωπος.

«Βλέπουμε το όφελος αυτήν την στιγμή να το χρησιμοποιήσει η Ουκρανία. Και έτσι θα παρέχουμε μερικά από αυτά».

Η AEVEX Aerospace, η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια πίσω από το έργο, αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Kirby στα μέσα ενημέρωσης.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους υπό το ΝΑΤΟ προμηθεύουν στην Ουκρανία διάφορα όπλα, από αντιαρματικά και αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων έως τεθωρακισμένα οχήματα. Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ ταξίδεψε στις ΗΠΑ την Πέμπτη, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ο Όστιν επανέλαβε την «απόλυτη αποφασιστικότητα» της Ουάσιγκτον να βοηθήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη ρωσική επίθεση. Η δήλωση έγινε μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail