Ζαχάροβα: Βοηθήσαμε να δημιουργηθεί ελληνικό κράτος και μένουμε χωρίς διπλωματικές σχέσεις

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε την απέλαση Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι εκείνη την ημέρα, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Αθήνα. 

Στις 6 Απριλίου, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο Πρέσβη στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ και τον ενημέρωσε για την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει persona non grata 12 υπαλλήλους της πρεσβείας και του γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη. 

Η Ρωσική Πρεσβεία διαμαρτυρήθηκε έντονα για αυτό.

"Το ελληνικό κράτος που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας και του οποίου ο πρώτος ηγέτης ήταν Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας. Εμείς ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια πίστη, το αποδείξαμε και στις περσινές φωτιές" Έγραψε η Ζαχάροβα στο κανάλι Telegram. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail