Η μεγαλύτερη εισβολή ακρίδων των τελευταίων δεκαετιών παρατηρείται στη Νότια Αφρική

NamHarper / pixabay
Freepen.gr - Η μεγαλύτερη εισβολή ακρίδων τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται σε αρκετές επαρχίες της Νότιας Αφρικής με φόντο τις έντονες βροχοπτώσεις σε μια από τις περιοχές και τον θυελλώδη καιρό, δήλωσε το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας.

Η Νότια Αφρική υποφέρει από τις καφέ ακρίδες από τον Σεπτέμβριο του 2021. Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα παρατηρείται σε τρεις επαρχίες της χώρας - το Ανατολικό Ακρωτήριο, το Δυτικό Ακρωτήριο και το Βόρειο Ακρωτήριο.

«Λόγω της αφθονίας των βροχοπτώσεων, η κατάσταση με την εισβολή μόνο χειροτερεύει, γεγονός που οδηγεί τελικά στην εμφάνιση νέων γενιών εντόμων. Αυτή η εισβολή ακρίδων είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η βροχή συνεχίζει να πλημμυρίζει. Στο Karoo και τις γύρω περιοχές, ο άνεμος με τη σειρά του παίζει ρόλο στη μετανάστευση των σμηνών ακρίδων σε μέρη όπου δεν έχουν ξαναπάει», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας της Νότιας Αφρικής Τόκο Ντίντιζα. 

Το υπουργείο έστειλε ομάδες εργασίας στις επαρχίες που επλήγησαν από την εισβολή, στις οποίες περιλαμβάνονταν 1.200 άτομα. Επιπλέον, οι αρχές τους παρείχαν δύο ελικόπτερα για να ψεκάζουν εντομοκτόνα, ιδίως σε δυσπρόσιτες περιοχές και σε μέρη όπου είναι πιο συγκεντρωμένες οι ακρίδες.

Το πρόγραμμα κατά της εισβολής έχει ήδη κοστίσει στο υπουργείο 80 εκατομμύρια ραντ Νότιας Αφρικής (περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια). Τα περισσότερα από αυτά τα κεφάλαια διατέθηκαν για εντομοκτόνα και αεροψεκασμούς, καθώς και για προστατευτικά ρούχα και μισθούς για την ομάδα εργασίας. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail